ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ρόδος: Κλιμάκιο μηχανικών της Δ/νσης Τεχνικών Εργων στην ΔΚ Ιαλυσού

Την Δημοτική Κοινότητα Ιαλυσού επισκέφτηκε σήμερα κλιμάκιο μηχανικών της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων Δωδεκανήσου- Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου μαζί με εξωτερικούς συνεργάτες – μελετητές και πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας καθώς και επιτόπια αυτοψία που αφορά την αντιπλημμυρική προστασία της Ιαλυσού.

Επισκέψεις έγιναν στα ρέματα Φανερωμένης , Επιτρόπου , Τριαντενός ποταμός,  Αθανασίου Διάκου, Αγίου Φανουρίου και Μυρτενής.

Σκοπός της επίσκεψης η ωρίμανση μελετών για έργα αντιμετώπισης των πλημμυρών στο νησί της Ρόδου,  ύψους 10.000.000 € εκ των οποίων για την Δημοτική Ενότητα Ιαλυσού αντιστοιχούν 2.000.000€ .

Δυστυχώς την προηγούμενη δεκαετία που η αρμοδιότητα ανήκε στον ενιαίο Δήμο Ρόδου δεν ολοκληρώθηκε καμία μελέτη και δεν έγινε καμία απορρόφηση στην Δ.Ε. Ιαλυσού.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που ανέλαβε πρόσφατα και αυτήν την αρμοδιότητα  ανταποκρίθηκε άμεσα στα αιτήματα της ενότητας Ιαλυσού.

Παράλληλα είναι σε εξέλιξη,  στο έργο φωτισμού- κατασκευής πεζοδρομίων απο Αστυνομία Ιαλυσού μεχρι Κρεμαστή, η κατασκευή δικτύου ομβρίων σε μήκος άνω των 800μ. επί της Λεωφόρου Ηρακλειδών.

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ιαλυσού

Στάγκα Στεφανία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ