ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ρόδος: Με επιτυχία η συγκέντρωση Σωματείων και φορέων (ΦΩΤΟ)

 

Πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση στην οποία κάλεσαν Σωματεία και φορείς που συσπειρώνονται στο ταξικό εργατικό κίνημα στη Ρόδο.

Είχαν προηγηθεί συσκέψεις για το Ασφαλιστικό, περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Νωρίτερα το πρωί σήμερα έγινε παρέμβαση στον ΟΑΕΔ για το ζήτημα της μεγάλης καθυστέρησης και την κυβερνητική κοροϊδία των εργαζομένων που έχουν πληγεί από την «Thomas Cook». Ακόμα το ζήτημα βρίσκεται στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και είναι άγνωστο πότε, πόσοι και με ποια διαδικασία θα πληρωθούν.

Παρέμβαση επίσης έγινε από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών σε σχολείο του νησιού όπου ο διευθυντής προσπάθησε με απειλές και προκλητικό τρόπο να εμποδίσει τη συνδικαλιστική δράση και έκφραση.

Στη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Κύπρου, ομιλητής ήταν ο Τάσος Γιουρούκογλου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρόδου και στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Στάθηκε στα ζητήματα του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και στις ολέθριες συνέπειες που θα έχουν στους εργατοϋπαλλήλους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Τόνισε ότι σήμερα οι εργαζόμενοι πρέπει κόντρα στα σχέδια κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεγάλου κεφαλαίου να διεκδικήσουν δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, στο ύψος των σύγχρονων αναγκών, αλλά των σύγχρονων δυνατοτήτων, της προόδου στην επιστήμη, στην τεχνική. Τόνισε ότι ανεξάρτητα αν ψηφιστεί ή όχι στη Βουλή, ο αγώνας και η διεκδίκησή του από το ταξικό εργατικό κίνημα δεν πρόκειται να σταματήσει.

Στηλίτευσε τη στάση της ηγεσίας του Εργατικού Κέντρου Ρόδου που στην αρχή με την κωλυσιεργία και στη συνέχεια με την ανοιχτή απεργοσπασία υπονόμευσε την απεργιακή απάντηση.

Τόνισε την «οργανική σχέση» που έχει η ηγεσία της ΓΣΕΕ και η τοπική αντιπροσωπεία της στη Ρόδο με την κυβέρνηση και κατήγγειλε το συνέδριο-παρωδία που ετοιμάζει η ΓΣΕΕ την Παρασκευή 25 Φλεβάρη στο Καβούρι, παρουσία του πρωθυπουργού, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Στάθηκε στα ζητήματα των διεθνών εξελίξεων, της βαθύτερης εμπλοκής της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και στα παιχνίδια και τους κινδύνους που εγκυμονεί για το λαό. Καυτηρίασε την υποκρισία και της σημερινής, αλλά και της προηγούμενης κυβέρνησης για το Προσφυγικό, αφού εγκλωβίζουν με την πολιτική που ακολουθούν, με τη στήριξη της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά, δημιουργώντας εκρηκτικές πραγματικά συνθήκες για τους κατοίκους, αλλά και για τους πρόσφυγες. Κατήγγειλε την απόφαση για νέα κλειστά κέντρα -φυλακές και τις επιτάξεις εκτάσεων.

Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους να είναι σε επιφυλακή καθώς το επόμενο διάστημα θα χρειαστεί τα Συνδικάτα να οργανώσουν την πάλη τους για να αναμετρηθούν με την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.

902.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ