ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ρόδος: Νέες Πρωτοποριακές Υπηρεσίες από το Επιχειρησιακό Κέντρο του Δήμου σχετικά με τα προνοιακά επιδόματα

 

Σε συνέχεια της αριθμ. πρωτ. Δ13οικ.14717/303/8-4-2020 Υπουργικής Απόφασης και στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοΐου, ενημερώνουμε ότι παρατείνεται για ένα ακόμη μήνα (δηλ. μέχρι 31 Μαΐου) η ισχύς των αιτήσεων των προγραμμάτων Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και Επίδομα Στέγασης, οι οποίες:

i) θα έπρεπε να επανυποβληθούν μέσα στον Απρίλιο και
ii) έπρεπε να επανυποβληθούν το Μάρτιο κι έλαβαν παράταση τον προηγούμενο μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι:
α) Σε περίπτωση που υποβληθεί εντός του Απριλίου αίτηση απευθείας από τους αιτούντες, τότε αυτή η εγκεκριμένη αίτηση θα ισχύσει κανονικά.
β) Εάν ο δικαιούχος έχει ξεκινήσει τη δημιουργία αίτησης, η οποία όμως παραμένει σε κατάσταση «ΝΕΑ» χωρίς να γίνει οριστική υποβολή αυτής, τότε θα ανανεωθεί αυτόματα η ισχύς της προηγούμενης εγκεκριμένης αίτησης.
Επομένως, η ανάγκη προσέλευσης των ωφελουμένων, όπως και η κατάθεση αιτήσεων, στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ρόδου με Παράρτημα Ρομά δεν είναι απαραίτητη.
Δεδομένου όμως των πολλών τηλεφωνικών επικοινωνιών στο Επιχειρησιακό Κέντρο για το θέμα των επιδομάτων εγκαινιάζουμε από τη Δευτέρα 13 Απριλίου δυο νέες υπηρεσίες:
1) Γραμμή τηλεφωνικής υποστήριξης υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων. Καθημερινά από τις 9πμ έως τις 2μμ στα τηλέφωνα 22410-44755 και 22410-44753 θα παρέχεται ενημέρωση και πληροφορίες για τον τρόπο υποβολής των αιτήσεων από τον ίδιο τον ωφελούμενο.

2) δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας, αφού σταλθούν όλα τα αναγκαία δικαιολογητικά ΜΟΝΟ & ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (σαρωμένα και επισύναψη στο email) στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά EMAIL: kkrhodes@rhodes.gr

Για διευκόλυνση των ωφελούμενων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Ρόδου www.rhodes.gr όλο το απαραίτητο πληροφοριακό υλικό (Δικαιολογητικά επιδομάτων, ιστότοποι υποβολής αιτήσεων και οδηγίες).

«Όλοι οι ωφελούμενοι, επισημαίνει ο κ. Γιώργος Τριάντος, αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, θα πρέπει να γνωρίζουν και να το τηρούν ότι δεν πρέπει να προσέρχονται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας, αλλά με τους παραπάνω εναλλακτικούς τρόπους να ρυθμίσουν τυχόν εκκρεμότητές τους. Εξάλλου σε αυτή τη λογική εντάσσεται και η παράταση στην ισχύει όλων των επιδομάτων»ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ