ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ρόδος: Οδηγίες από τον Ιατρικό Σύλλογο προς τους πολίτες για την επίσκεψη σε ιατρούς

Φωτογραφία αρχείου
 

Οι ιδιώτες ιατροί δύνανται πλέον να εξυπηρετούν κανονικά τους ασθενείς τους κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού, αλλά με βραδύτερους ρυθμούς από ότι συνήθως και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Τα ιδιωτικά ιατρεία λειτουργούν με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και τις προδιαγραφές που έχουν ορισθεί από το Υπουργείο Υγείας, τον Ε.Ο.Δ.Υ. και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Οι πολίτες – ασθενείς οφείλουν να προσέρχονται στα ιατρεία:

· Αποκλειστικά και μόνο κατόπιν ραντεβού αφού αρχικά επικοινωνήσουν με τον/την ιατρό τους (ανά τουλάχιστον τριάντα (30) λεπτά).

· Χωρίς συνοδό, εκτός από την περίπτωση που κρίνεται απαραίτητος. Τα παιδιά να προσέρχονται με τη συνοδεία ενός (1) μόνο γονέα.

· Στην ακριβή ώρα του ραντεβού τους, για να μη δημιουργείται συνωστισμός στο ιατρείο.

· Φορώντας οπωσδήποτε μάσκα (απλή χειρουργική ή πάνινη), τόσο οι ίδιοι όσο και οι συνοδοί. Απαγορεύεται να φορούν μάσκα με φίλτρο.

· Να προσέρχονται στα ιατρεία χωρίς γάντια (σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να τα πετάνε σε κάδο απορριμμάτων στο χώρο αναμονής) και κατόπιν να απολυμαίνουν τα χέρια τους με αντισηπτικό.

· Να τηρούν την απόσταση ασφαλείας των 2 μέτρων στο χώρο της αναμονής.

· Πριν εξέλθουν από το ιατρείο να χρησιμοποιούν εκ νέου το αντισηπτικό χεριών.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου επισημαίνει την ανάγκη οι ασθενείς και κυρίως οι χρονίως πάσχοντες να προγραμματίσουν άμεσα επίσκεψη στον θεράποντα ιατρό τους προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση της υγείας τους μετά και την πολυήμερη απομόνωση.

Για τον Ι.Σ.Ρ.

Ο Πρόεδρος

Ηλίας Τσέρκης

Ο Γεν. Γραμματέας

Μιχαήλ ΒολονάκηςΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ