ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ρόδος: Oι φροντιστές ζητούν την επαναλειτουργία των φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης

«Τα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, σε όλη την διάρκεια της πανδημίας, έδειξαν τον απαραίτητο σεβασμό και συμμορφώθηκαν στους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που επιβλήθηκαν.

Ειδικά τώρα, με την υποχρεωτική χρησιμοποίηση των self test, δύο φορές την εβδομάδα, θεωρούμε επιβεβλημένη την απόφαση επαναλειτουργίας. Οι μαθητές που θα δοκιμαστούν εφέτος στις Πανελλήνιες εξετάσεις, αναμένουν και απαιτούν την δια ζώσης φροντιστηριακή εκπαίδευση».
Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστηρίων Ελλάδος
Η αντίδραση, έρχεται να προστεθεί στην διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστηρίων Ελλάδος που αναφέρει τα εξής:
«Λάθος η μη πραγματοποίηση Προαγωγικών Εξετάσεων Το άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων από τις 10 Μαΐου με την ανακοίνωση της Υπουργού Παιδείας, κ. Νίκης Κεραμέως, μετά από εισήγηση της Επιτροπής των Επιστημόνων, ήταν ένα αναγκαίο μέτρο. Ασφαλώς όλα πρέπει να λειτουργήσουν με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια για την υγεία μαθητών, γονέων, αλλά και των εκπαιδευτικών. Ωστόσο, δεν θα μπορούσε να παραταθεί κι άλλο το κλείσιμο των σχολείων, που ήδη έχει επιφέρει σημαντικά μορφωτικά και ψυχολογικά προβλήματα. Σημειώνουμε όμως, ότι οι σχετικές ανακοινώσεις περιέχουν ορισμένες αντιφάσεις. Θεωρούμε λανθασμένη την απόφαση μη διεξαγωγής Προαγωγικών Εξετάσεων σε Γυμνάσιο και Λύκειο η οποία σε κάθε περίπτωση βρίσκεται σε λογική αναντιστοιχία με την ικανοποίηση που εκφράζει το Υπουργείο για την επιτυχία της Τηλεκπαίδευσης. Αν η επιτυχία της είναι τόσο αδιαμφισβήτητη γιατί άραγε να μην πραγματοποιηθούν
Προαγωγικές που αποτελούν έναν αντικειμενικό τρόπο αποτύπωσης του μορφωτικού αποτελέσματος; Κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει τον σημαντικό ρόλο της Τηλεκπαίδευσης αυτή την περίοδο. Ωστόσo, αντικειμενικοί λόγοι που αφορούν μερίδα μαθητών όπως π.χ. η κακή σύνδεση στο ίντερνετ, η έλλειψη τεχνολογικών μέσων κ.α. είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία σημαντικών μορφωτικών κενών που ανησυχούν τους γονείς. Πρόκειται για πρόβλημα που απασχολεί όλες τις χώρες παγκοσμίως. Πρόκειται επομένως για μια λάθος απόφαση, όπως και λάθος είναι η μη λήψη ακόμα απόφασης για τη δια ζώσης επαναλειτουργία των Φροντιστηρίων, μετά από επτά ολόκληρους μήνες μη λειτουργίας. Και αυτό βρίσκεται σε ένα λογικό κενό. Τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης σ’ όλη την περίοδο της πανδημίας έδειξαν τον πλήρη σεβασμό των μέτρων που επιβάλλονταν και όταν λειτούργησαν, εφάρμοσαν υποδειγματικά όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Ειδικά τώρα με την υποχρεωτική χρησιμοποίηση self tests δύο φορές την εβδομάδα από όλους τους μαθητές, μαζί και με την τήρηση των μέτρων που είναι αναγκαία μπορούν και πρέπει να λειτουργήσουν άμεσα. Ζητάμε την άμεση λήψη απόφασης ανοίγματος των Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης, η οποία θα πρέπει να συνοδεύεται και με απόφαση να συμπεριληφθούν οι καθηγητές μας και όλοι οι εργαζόμενοι στα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης στο Πρόγραμμα εμβολιασμού των εκπαιδευτικών. Τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης είχαν ξεχωριστή συμβολή στην στήριξη των μαθητών καθ’ όλη την διάρκεια της πανδημίας, συμβολή που έχει αναγνωριστεί από ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Μ’ αυτή την ευθύνη καταθέτουμε τις προτάσεις και τις ενστάσεις μας. Με την ίδια ευθύνη θα συνεχίσουμε και στο επόμενο διάστημα με ειδικά προγράμματα σπουδών για την κάλυψη των κενών που έχουν δημιουργηθεί στους μαθητές, με την λειτουργία ειδικών τμημάτων μ’ αυτό τον σκοπό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Σ’ αυτό πρέπει να στοχεύσουμε όλοι όσοι συνθέτουμε το Σύστημα Εκπαίδευσης με τις αποφάσεις και τις πρωτοβουλίες μας.
Ζητάμε
1-Την επαναλειτουργία των φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης.
2-Να συμπεριληφθούν οι καθηγητές μας και όλοι οι εργαζόμενοι στις δομές μας, στο πρόγραμμα εμβολιασμού των εκπαιδευτικών».ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ