ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ρόδος: Οι συνταξιούχοι τιμούν την εργατική πρωτομαγιά

 

Οι συνταξιούχοι της Ρόδου τιμούν την εργατική πρωτομαγιά μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους του νησιού. Τιμούμε τους αγώνες των εργατών όλης της γης, τους αγώνες των ελλήνων εργαζομένων.

Η φετινή πρωτομαγιά μας βρίσκει στην πρωτόγνωρη κατάσταση εγκλεισμού και απομόνωσης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Οι συνθήκες αυτές έχουν φέρει σε δύσκολη οικονομική κατάσταση εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους. Με αφορμή την πανδημία αναστέλλονται συμβάσεις εργασίας, γενικεύεται η εκ περιτροπής εργασία και η τηλεργασία.

Η πανδημία έδειξε σε όλους με ξεκάθαρο τρόπο την άθλια κατάσταση του Εθνικού συστήματος Υγείας, τις τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, την απουσία μέσων προστασίας, υγειονομικών εφοδίων και ιατρικού εξοπλισμού. Αποδείχθηκε το δίκαιο των επίμονων αιτημάτων του Σωματείου μας, όλου του συνταξιουχικού κινήματος, των γιατρών και νοσηλευτών για πλήρη αξιοκρατική στελέχωση των νοσοκομείων μας με μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό και εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού τους και για δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας.

Στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας φάνηκε επίσης ο σημαντικός κοινωνικός ρόλος των εργαζομένων στις μεταφορές και στα σούπερ μάρκετ, των διανομέων, των μισθωτών επιστημόνων και ερευνητών.

Τη φετινή πρωτομαγιά καλούμε τα μέλη μας, όλους τους συνταξιούχους σε ετοιμότητα. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στις κινητοποιήσεις και δράσεις των εργαζομένων που πραγματοποιούνται στους εργασιακούς χώρους στις 28 Απρίλη, σε όλη την χώρα. Ο αγώνας μας πρέπει να συνεχιστεί και μετά την πανδημία με τους ίδιους στόχους που έχουμε θέσει τα τελευταία χρόνια:

● Δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα υγείας υψηλής στάθμης για όλους.

● Άμεση στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό και εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού του.

● Κανένας περιορισμός των δικαιωμάτων μας με πρόφαση την καραντίνα (περικοπές συντάξεων και μισθών, απαγόρευση συλλογικής δράσης κ.τ.λ.)..

Και να μη ξεχνάμε:

Ό,τι έχουμε κερδίσει το πετύχαμε με τους συνεχείς αγώνες μας και όχι με αιτήσεις και αγωγές στα δικαστήρια.

Με τους αγώνες για τα κοινωνικά μας δικαιώματα και τη συμπαράσταση στους εργαζόμενους που αγωνίζονται τιμούμε την εργατική πρωτομαγιά.

Το ΔΣΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ