ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ρόδος: Πυροβόλησαν σκύλο – Το ζώο μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο

 

Δυστυχώς τα περιστατικά κακοποίησης στη χώρα μας συνεχίζονται καθημερινά, κάτι που πρέπει άμεσα να το δουν οι υπεύθυνοι.

Οι άνθρωποι γνωρίζουν αλλά δεν μιλάνε, οι φιλοζωικές κάνουν εκκλήσεις για μάρτυρες και το αποτέλεσμα σχεδόν πάντα το ίδιο. Ο δράστης δεν τιμωρείται και ζει ανενόχλητος. Και φυσικά ξανακάνει τα ίδια.

Τον τελευταίο καιρό η πιο συνηθισμένη μορφή κακοποίησης είναι ο πυροβολισμός. Όχι ότι παλιότερα ήταν αλλιώς. Αλλά πλέον το πράγμα έχει ξεφύγει. Παντού καραμπίνες και παντού σκοτωμένα ή τραυματισμένα ζώα. Ο καθένας μπορεί να έχει ένα όπλο και να βγαίνει να πυροβολεί ό,τι δεν θέλει. Συχνά θύματα ενός πυροβολισμού είναι και οι ίδιοι οι άνθρωποι.

Ένα τέτοιο αποτροπιαστικό συμβάν έγινε στη Ρόδο, το απόγευμα του Σαββάτου, στην περιοχή Ασγουρού, όταν κάποιος πυροβόλησε δυο φορές το σκύλο του γείτονά του, που ήταν δεμένος, με καραμπίνα. Το ζώο έκοψε το σκοινί και έφυγε. Ευτυχώς το πήραν και το μετέφεραν σε κτηνιατρείο για τις απαραίτητες ακτινογραφίες.

Ο Πόικα, όπως λέγεται ο σκύλος, έχει στο σώμα του πάνω από 70 σκάγια και προς το παρόν δεν κινδυνεύει η ζωή του. Θα υπάρξει στενή ιατρική παρακολούθηση τις επόμενες μέρες.

Αν κάποιος γνωρίζει κάτι για τον ασυνείδητο που πυροβόλησε το σκυλί να απευθυνθεί στο αστυνομικό τμήμα ή να στείλει μήνυμα εδώ https://www.facebook.com/groups/kynokomeiorodou/?epa=SEARCH_BOX

(Πληροφορίες, βίντεο, φωτό ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ-RHODES KENNEL HOUSE-RAWS, Konstantinos Tirelis).

Aπό petpet.news

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ