ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ρόδος: Σπείρα ανηλίκων χτύπησε και λήστεψε 29χρονο

 

Υποβλήθηκε και ξεχωριστή δικογραφία σε βάρος των γονέων τους που κατηγορούνται για πλημμελή εποπτεία ανηλίκου

Εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια η ληστεία που είχαν διαπράξει στη Ρόδο τρεις ανήλικοι Έλληνες ηλικίας 14, 15 και 17 χρόνων, οι οποίοι χτύπησαν έναν 29χρονο Έλληνα και του άρπαξαν με τη βία τα προσωπικά του έγγραφα και άλλα αντικείμενα, το πρωί της 5ης Νοεμβρίου.

Σε βάρος των τριών «άγουρων» κακοποιών σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και απλή σωματική βλάβη που υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, αλλά δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου. Μαζί, υποβλήθηκε και ξεχωριστή δικογραφία σε βάρος των γονέων τους, που κατηγορούνται για πλημμελή εποπτεία ανηλίκου.

Ανήλικοι ταυτοποιήθηκαν για κλοπές

Εξιχνιάστηκε, μετά από έρευνα της Ασφαλείας, η κλοπή που είχε γίνει πριν από έξι μήνες στη Μυτιλήνη και ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας ανήλικος Έλληνας, ο οποίος μπήκε σε ένα σπίτι από ανασφάλιστο παράθυρο και άρπαξε τα κοσμήματα και άλλα τιμαλφή της ιδιοκτήτριας, αξίας 4.000 ευρώ. Σε βάρος του ανήλικου σχηματίστηκε δικογραφία που περιλαμβάνει τους γονείς του για παραμέληση της εποπτείας του.

Το μεσημέρι της Τρίτης συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ειδικής ομάδας ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας δυο Έλληνες, ένας ενήλικος και ένας 14χρονος, οι οποίοι τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας διέρρηξαν το σπίτι μιας γυναίκας σε περιοχή του Πύργου με σκοπό την κλοπή, χωρίς ωστόσο να προλάβουν να αρπάξουν κάτι. Στην δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας περιλαμβάνεται και κατηγορία σε βάρος των γονέων του ανήλικου για παραμέληση της εποπτείας του.

Έπειτα από έρευνες που κράτησαν οκτώ μήνες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έφτασαν στην εξιχνίαση της διάρρηξης που είχε γίνει σε ένα σπίτι στην περιοχή του Δήμου Σικυωνίων στην Κορινθία, στο διάστημα μεταξύ 1ης και 17 Μαρτίου. Για την κλοπή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ανήλικου Έλληνα και σε βάρος των γονέων του για την πλημμελή εποπτεία του, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

protothema

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ