ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ρόδος: Συναντήθηκε ο κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου με τον κ. Στάθη Τσαγκάρη με θέμα την ανάδειξη της παραδοσιακής μουσικής

 

Μόνο χαρά και ελπίδα για καλύτερες και δημιουργικότερες μέρες, μας γεμίζει η παρουσία νησιώτη Δωδεκανήσιου και Άξιου Καλύμνιου συμπατριώτη μας στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Κάλλιστου Διακογεωργίου, για θέματα ανάδειξης της παραδοσιακής μουσικής, του νησιωτικού πενταγράμμου και της πνευματικής αναβάθμισης του περήφανου αυτού τόπου και κόσμημα ανεκτίμητης πολιτισμικής κληρονομιάς.

Την Κάλυμνό μας φυσικά. Και δεν θα μπορούσε να δέσει καλυτέρα μια συνταγή επιτυχίας με σύμμαχο και μπροστάρη τον Στάθη Τσαγκαρη. Ένας αξιόλογος άνθρωπος και διακεκριμένος καθηγητής μουσικής ανώτατων σπουδών που η χρόνια εμπειρία και δραστηριότητα στον χώρο τον έχει καταξιώσει σε μια κορυφαία φυσιογνωμία της βυζαντινής και κλασικής μουσικής.

Με αποκορύφωμα και δικαίωση των κόπων δεκαετιών, η πρωτοβουλία του εγκυροτάτου και δημοφιλούς περιοδικού Art & Magazine να συνθέσει ένα συγκινητικό αφιέρωμα στο επετειακό ένθετο του Δεκεμβρίου. Είναι λοιπόν αυτονόητη η στήριξη της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου σε νέους επιστήμονες και καλλιτέχνες που διαθέτουν όραμα και στόχους και δεσμευόμαστε να είμαστε πλάι του στην οποιαδήποτε προσπάθεια που επιχειρεί για την διαφήμιση της Καλύμνου των γραμμάτων και των τεχνών.

Με εκτίμηση
Ο ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΚΑΛΛΙΣΤΟΣ ΔΙΑΚΟΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ