ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ρόδος: Συνελήφθη άνδρας για προμήθεια βεγγαλικών

 

Σε εφαρμογή έχει τεθεί και φέτος ειδικός επιχειρησιακός σχεδιασμός για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής, εμπορίας και χρήσης πυροτεχνημάτων-βεγγαλικών-κροτίδων.Κατασχέθηκαν -3- βεγγαλικά 166 θέσεων.

Οι πολίτες και ιδίως οι γονείς δεν πρέπει να ξεχνούν ότι οι κροτίδες, τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα

Σε εφαρμογή έχει τεθεί και φέτος επιχειρησιακός σχεδιασμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, με στοχευμένους ελέγχους απ’ όλες τις Αστυνομικές Υπηρεσίες για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής, εμπορίας και χρήσης βεγγαλικών-κροτίδων, καθ’ όλη την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Στο πλαίσιο πραγματοποίησης των ειδικών αυτών δράσεων συνελήφθη το Σάββατο (9 Απριλίου 2022) το πρωί στη Ρόδο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ένας ημεδαπός κατηγορούμενος για προμήθεια ειδών πυροτεχνίας.

Ειδικότερα, έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων ο κατηγορούμενος εντοπίσθηκε κατά τη στιγμή που παραλάμβανε δέμα το οποίο περιείχε τρία βεγγαλικά των 166 θέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα στη χώρα μας, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα με ανήλικους, συνάνθρωποι μας χάνουν τη ζωή τους και τραυματίζονται, κάποιοι μάλιστα σοβαρά σε σημείο ακρωτηριασμού, τύφλωσης ή και κώφωσης εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το νόμο.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ