ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ρόδος: Τέσσερις άντρες κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν Παλαιστίνιο

 

Είχε βγει από το χώρο διαμονής για να βρει περίπτερο υποστήριξε ο καταγγέλλων που εξετάστηκε από γιατρό σε νοσοκομείο και διαπιστώθηκε πως έφερε ελαφρά τραύματα. Προσωρινά ελεύθεροι οι 4 κατηγορούμενοι.

Δικογραφία εις βάρος τεσσάρων κατοίκων της Ρόδου, ηλικίας 21, 22, 29 και 33 ετών αντίστοιχα, για ρατσιστική επίθεση σε αλλοδαπό σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, κατηγορούνται για σωματική βλάβη με ρατσιστικό χαρακτήρα στη πόλη της Ρόδου. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι στις 19 Μαρτίου προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 21, 22, 29 και 33 ετών και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία γιατί σύμφωνα με σχετική καταγγελία την 17-03-2020 το βράδυ στην πόλη της Ρόδου επιτέθηκαν απρόκλητα και προκάλεσαν σωματική βλάβη σε αλλοδαπό.

Από την δικογραφία προκύπτει ότι Παλαιστίνιος που φιλοξενούταν στο χώρο των παλιών σφαγείων (όπου διαμένουν προσωρινά πρόσφυγες και μετανάστες), είχε βγει από τον χώρο το βράδυ της 17ης Μαρτίου, αναζητώντας -όπως είπε στους αστυνομικούς- περίπτερο. Τότε, όπως ανέφερε, τον πλησίασε αυτοκίνητο από το οποίο βγήκαν 5 άτομα. Ο ίδιος υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι του φώναζαν και τον χτύπησαν.

Την επομένη πήγε στο νοσοκομείο και εξετάστηκε από τους γιατρούς. Διαπιστώθηκε πως ελαφρά τραύματα. Την Πέμπτη ο ίδιος προχώρησε στην καταγγελία και αμέσως κινήθηκε διαδικασία έρευνας από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου. Αστυνομικοί προσήγαγαν συνολικά 10 άτομα τους οποίους εξέτασαν για το περιστατικό, ενώ όπως αναφέρεται στη σχετική δικογραφία, κατέληξαν σε 4 από αυτούς οι οποίοι κατηγορούνται για την επίθεση.

Εξαιτίας της παρέλευσης του αυτοφώρου, αφέθηκαν ελεύθεροι και σε βάρος τους θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από τις διατάξεις του νόμου διαδικασία.

Πληροφορίες από news247

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ