ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ρόδος: Θεατρική παράσταση για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

 

Την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020 (Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας), ώρα 19:30 στην αίθουσα «Κορνήλιος Καστοριάδης» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Τομέας Πολιτισμού) σε συνεργασία με τη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Λύκειο Ελληνίδων, και με τη στήριξη των Πολιτιστικών Συλλόγων Γυναικών Ρόδου, αφιερώνει στις Γυναίκες την θεατρική παράσταση «Άλκηστη», του Σπύρου Συρόπουλου, καθηγητή του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Τη δραματοποίηση αναλαμβάνει ο Θεατρικός Όμιλος Λέρου σε σκηνοθεσία Λευτέρη Διαμαντάρα.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης έχει προσκληθεί η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Γ. Μενδώνη, προκειμένου να τιμηθεί στο πρόσωπό της η Γυναίκα και η προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο.

Η «Άλκηστη» είναι βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα από το βιβλίο του κ. Συρόπουλου, «Η Γυναίκα του Άλλου Μύθου» (εκδόσεις Gutenberg). Πρόκειται για ανασκευή του αρχαίου μύθου, που δίνει φωνή στις γυναίκες οι οποίες στερούνται δικαιώματα, βιώνουν την κοινωνική αφάνεια και τις επιλογές στη ζωή, και θυσιάζονται καθημερινά για να αναδειχθεί ο σύζυγός και η οικογένειά τους.

Η ιστορία αυτή αφορά τη Γυναίκα διαχρονικά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Προαιρετική εισφορά για τη στήριξη της Μαρίας Τσουρούτη, η οποία δοκιμάζεται εδώ και καιρό από σοβαρότατο πρόβλημα υγείας.

Το Γραφείο Τύπου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ