ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Rodos Triathlon by Apollon

 

Έναν πολύ σημαντικό αγώνα τριάθλου διοργανώνει ο σύλλογος Απόλλων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου και τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

Πρόκειται για τον αγώνα Rodos Triathlon by Apollon, που θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή 30 Οκτωβρίου.

Η πρόεδρος του συλλόγου Κατερίνα Θεοδωράκη, σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Νίκο Νικολή και τον πρόεδρο του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. Αλέξανδρο Κολιάδη έχουν ρυθμίσει όλες τις λεπτομέρειες για τον ξεχωριστό αγώνα τριάθλου Ολυμπιακών αποστάσεων.

 

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 09:30 από το «Έλλη» και θα περιλαμβάνει αγώνα κολύμβησης 1,5 χιλιομέτρου, ποδηλασίας 40 χιλιομέτρων και τρέξιμο 10 χιλιομέτρων.

Ο σύλλογος τριάθλου Απόλλων ιδρύθηκε το 2011, αριθμεί περίπου 50 μέλη και διοργανώνει τον πολύ σημαντικό αγώνα τριάθλου, ευχαριστώντας θερμά την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον κ. Νίκο Νικολή, καθώς επίσης τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και τον πρόεδρο του κ. Αλέξανδρο Κολιάδη. Επίσης ευχαριστεί θερμά τον κ. Παναγιώτη Σταυριά, ο οποίος θα αναλάβει τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την ασφάλεια καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής του αγώνα, σε συνεργασία με την Τροχαία Ρόδου.

 

Οι διαδρομές


Κολύμβηση
: Οι αθλητές θα εκκινήσουν μαζικά από την παραλία «ΕΛΛΗ». Θα κινηθούν για 60μ. κάθετα στην ακτή, αριστερά στην πρώτη σημαδούρα για 325μ., αριστερά στη δεύτερη σημαδούρα για 30μ., αριστερά στην τρίτη σημαδούρα για 300μ. και έξοδος στην παραλία για να ολοκληρωθούν τα 750μ. του πρώτου γύρου. Έξω στην παραλία θα υπάρχει κώνος τον οποίο θα πρέπει οι αθλητές να περάσουν, να δηλώσουν το νούμερό τους στους κριτές και να ξαναπέσουν στη θάλασσα για να συμπληρώσουν και το δεύτερο γύρο της κολυμβητικής διαδρομής.

Ποδηλασία: Οι αθλητές θα παραλάβουν το ποδήλατό τους από τη ζώνη αλλαγής και θα το σπρώχνουν μέχρι το σημείο που θα τους επιτρέψει ο κριτής να ανέβουν. Θα κινηθούν δεξιά στις οδούς Γ. Παπανικολάου, Κω, Λέρου, Καλύμνου, Ακτή Μιαούλη, Ακτή Κανάρη, κινούμενοι προς Ιαλυσό θα κάνουν αναστροφή στο ύψος του ξενοδοχείου «ΑΚΤΗ» (πρώην Καψής).
Ακολουθούν την ίδια διαδρομή επιστροφής, και μετά το ξενοδοχείο GRAND HOTEL στρίβουν δεξιά στη  Γ. Παπανικολάου, συνεχίζουν στην πλ. Ελευθερίας μέχρι την Τράπεζα της Ελλάδος, όπου κάνουν αναστροφή.

Για τα 40χλμ θα πρέπει να ολοκληρωθούν τέσσερις γύροι όπως περιγράφηκαν ανωτέρω. Με τη συμπλήρωσή τους, ο αθλητής θα πρέπει να κατέβει από το ποδήλατό του στο σημείο που θα του υποδειχθεί από τους κριτές και να το σπρώξει στη ζώνη αλλαγής. Τροφοδοσία θα υπάρχει στις αναστροφές.

Τρέξιμο: Θα είναι από τη ζώνη αλλαγής στην πλατεία Κουντουριώτη, πίσω από την Περιφέρεια στην πλατεία Αντιναυάρχου Περ. Ιωαννίδη.

Συνεχίζουν παραλιακά κάτω από το πεζοδρόμιο, στρίβουν αριστερά μετά το Νεώριο, περνούν πάνω προς τους μύλους, κάνουν αναστροφή στο ελαφάκι κι επιστρέφουν στη ζώνη αλλαγής.
Η διαδρομή αυτή θα γίνει τέσσερις φορές για να συμπληρωθούν τα 10 χλμ. Τροφοδοσία θα υπάρχει στις αναστροφές.

Για την ασφάλεια των συμμετεχόντων
Όλοι οι συμμετέχοντες είναι υπεύθυνοι για τη φυσική τους κατάσταση και απαραίτητη κρίνεται η παρουσίαση της κάρτας αθλητή ή το χαρτί από γιατρό που να πιστοποιεί ότι είναι καλά στην υγεία του. Οι διοργανωτές δεν ευθύνονται για τυχόν θάνατο, τραυματισμό, ατύχημα των συμμετεχόντων οι οποίοι με την εγγραφή τους δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που εμπεριέχει η συμμετοχή τους στον αγώνα και ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που τους επιτρέπει να λάβουν μέρος.

Οι συμμετέχοντες με την εγγραφή τους δηλώνουν ότι δεν θα στραφούν ενάντια στους διοργανωτές εάν επέλθει οποιαδήποτε υλική, σωματική ή ηθική βλάβη, εξαιτίας της συμμετοχής τους στον αγώνα. Επίσης, δηλώνουν ότι έχουν ενημερωθεί, ήλεγξαν τα μέτρα ασφαλείας και συμμορφώθηκαν με αυτά. Δήλωση αποποίησης ευθύνης θα υπογραφεί από τους αθλητές κατά την παραλαβή του φακέλου συμμετοχής τους.

Οι αθλητές παραιτούνται από οποιαδήποτε απαίτηση από τους διοργανωτές, χορηγούς και οποιονδήποτε εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα με τη διεξαγωγή του αγώνα κι αποδέχονται ότι τα παραπάνω πρόσωπα δεν φέρουν καμία νομική ευθύνη για ό,τι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή τους.

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΡΕΦΗΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Ο σπουδαίος προπονητής κολύμβησης και πρωταθλητής σε πολλά αθλήματα Χρήστος Γαρέφης θα είναι director race στο Rodos Triathlon, που θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή 30 Οκτωβρίου. Η εμπειρία και η προσφορά του στον αθλητισμό είναι μεγάλη. Έχει λάβει πολλές εκκινήσεις σε αγώνες διαφορετικών αθλημάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει γνωρίσει σε παιδιά και ενήλικες το άθλημα της κολύμβησης από το 1980 έως σήμερα, μέσα από την ιδιότητα του προπονητή κολύμβησης, προέδρου του Αθλητικού Κέντρου Θεσσαλονίκης All Star, διευθυντή του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πανοράματος και ιδιοκτήτη του Salonica Tennis and swimming Club.

Υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος, με την ιδιότητα του προπονητή, της ομάδας κολύμβησης του Π.Α.Ο.Κ. το 1987 και προπονητής της Εθνικής ομάδας Κολύμβησης τα έτη 1982-1989. Έχει εκπροσωπήσει τα Ελληνικά χρώματα σε 4 διαφορετικά ολυμπιακά αθλήματα (κολύμβηση, υδατοσφαίριση, ιστιοπλοϊα, τρίαθλο). Συμμετείχε στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004 με σκάφος τύπου Τornado και συναθλητή τον Ιορδάνη Πασχαλίδη και κατέλαβαν τη 12η θέση. Από το 2012 ασχολείται με το τρίαθλο. Από το Μάρτιο 2013 έως και τον Σεπτεμβριο 2019 έχει στη κατοχή του 14 χρυσά 1 αργυρο και 2 χαλκινα μετάλλια σε Πανευρωπαϊκά και παγκόσμια Πρωταθλήματα τριάθλου της ΙΤU-Ironman σε Γενεύη, Σικάγο, Άμπου Ντάμπι, Λονδίνο, Αλάνια, Κιτσμπουελ, Ντουμπάι, Ντίσελντορφ Λουξεμβούργο, Ζυρίχη. Ατταλεια και Νικαια

 

ΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Πλατείες:
Πλατεία Ελευθερίας (Δημαρχείου), κλειστή η πρόσβαση από 7ης Μαρτίου, διαθέσιμη για στάθμευση. Πρόσβαση από οδούς Εθελοντών Δωδεκανησίων και Γεωργίου Ευστάθιου, από ώρα: 09:00 έως 15:00
Πλατεία Κουντουριώτη Κλειστή από ώρα: 06:00 έως 18:00
Πλατεία Διαγόρα (Ψαροπούλα) χρήση για στάθμευση τουριστικών λεωφορείων.
Αποκλεισμένες οδοί από ώρα: 09:00 έως 15:00:
Η οδός 7ης Μαρτίου, από το ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος μέχρι και την οδό Γεωργίου Παπανικολάου. Εθνάρχου Μακαρίου. Πλωτάρχου Μπλέσσα, Ιερού λόχου προς 7ης Μαρτίου από το ύψος της οδού Εθελοντών Δωδεκανησίων. Σάββα Νικολάου. Γεωργίου Παπανικολάου, Καθοπούλη, Χάλκης, Πάτμου, Καλύμνου από το ύψος της οδού Τήλου έως και την Ακτή Μιαούλη. Ακτή Μιαούλη, Ακτή Κανάρη, μόνο το παραλιακό ρεύμα, (προς κάτω πέτρες), Ρόδος- Ιαλυσός, μόνο το παραλιακό ρεύμα, (προς Ιαλυσό) μέχρι και τη διασταύρωση με οδό Ηλιάδων, (φανάρια Φανερωμένης).
Απαγόρευση Στάθμευσης Οχημάτων από ώρα: 06:00 έως 16:00:
Στην οδό 7ης Μαρτίου, από το ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος μέχρι και την πλατεία
Κουντουριώτη. Οδός Γεωργίου Παπανικολάου. Οδός Λέρου.
Είσοδος προς Μύλους από οδό 7ης Μαρτίου.
Οδοί εκτόνωσης του κυκλοφοριακού φορτίου.
-Τα σταθμευμένα οχήματα, που τυχόν παραμείνουν στις αποκλεισμένες οδούς, θα οδηγούνται με συνοδεία στις κοντινότερες εξόδους και ΜΟΝΟ με την παρουσία και τις υποδείξεις των υπευθύνων ασφαλείας της διοργάνωσης.
-Η πρόσβαση όλων των οχημάτων προς την οδό Κώ και την πλατεία Χαρίτου (100 χουρμαδιές) θα γίνεται ΜΟΝΟ μέσω της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου και η έξοδος ΟΛΩΝ των οχημάτων θα γίνεται ΜΟΝΟ από την οδό Λέρου προς την οδό Γεωργίου Γρίβα.
-Η οδός Ακτή Κανάρη, το ρεύμα από την οδό Παπαλουκά μέχρι και την πλατεία Διαγόρα (άγαλμα Διαγόρα), θα γίνει διπλής κατεύθυνσης (μόνο για την ημέρα του αγώνα), έτσι ώστε η έξοδος των οχημάτων από την οδό 28ης Οκτωβρίου να μπορεί γίνει και προς την οδό Παπαλουκά.
-Τα οχήματα που θέλουν να κατευθυνθούν από το κέντρο προς Ιαλυσό, Κρεμαστή, αεροδρόμιο, μπορούν μέσω: Βορείου Ηπείρου, Ακροπόλεως, Ησιόδου, Ηλιάδων, Ηρακλειδών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ