ΔΙΑΦΟΡΑ

Ρωσία: «Φθηνό ρεύμα, όμορφες γυναίκες και βότκα… ελάτε γιατί έρχεται χειμώνας» – Τρολάρισμα στη Δύση

Μερικές φορές είναι να απορείς για το πώς σκέφτονται οι επιτελείς των κυβερνήσεων με τις καμπάνιες που δημιουργούν! Μία από αυτές είναι και η καμπάνια για τη μετανάστευση στη Ρωσία, με τους υπεύθυνους του υπουργείου Τουρισμού να διεκδικούν (αρνητικό) βραβείο για το σεξιστικό βίντεο… τρολ προς τη Δύση, την ώρα που το Κρεμλίνο βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία!

Συγκεκριμένα, η Μόσχα με ένα άκρως σεξιστικό βίντεο καλεί τους δυτικούς λαούς να μετακομίσουν στη Ρωσία προτάσσοντας ως… τρανταχτά επιχειρήματα τις όμορφες γυναίκες, αλλά και την… αντοχή στις κυρώσεις. Το εν λόγω διαφημιστικό σποτ διάρκειας 53 δευτερολέπτων, τιτλοφορείται «Ώρα για μετακόμιση στη Ρωσία» και αναρτήθηκε στον λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter η ρωσική πρεσβεία στην Ισπανία.

Στο βίντεο απεικονίζονται κλασικές ρωσικές σκηνές, από παιδιά που τρέχουν στα χωράφια και ρωσική κουζίνα μέχρι μνημεία όπως το Πανρωσικό Εκθεσιακό Κέντρο. Κάποιοι από τους λόγους που θα πρέπει να μετακομίσουμε στη Ρωσία, σύμφωνα πάντα με το βίντεο, είναι το φθηνό αέριο και ρεύμα, αλλά και «μια οικονομία που μπορεί να αντέξει χιλιάδες κυρώσεις».

Παράλληλα γίνεται λόγος στην «πλούσια ιστορία, την παγκοσμίου φήμης λογοτεχνία, τη μοναδική αρχιτεκτονική, το μπαλέτο και τη φιλοξενία» της Ρωσίας με τρόπο που κάνει τη χώρα να φαίνεται αρκετά ελκυστική για μετανάστευση. Επίσης γίνεται αναφορά στον χριστιανισμό ενώ απαριθμεί «όμορφες γυναίκες» σαν να είναι εθνικός πόρος, υποδεικνύοντας τις πολιτιστικές αξίες που μπορούν να περιμένουν οι πιθανοί μετανάστες. Στο κλιπ βρίσκουν, επίσης, χώρο το φθηνό ταξί, η παράδοση, το φθηνό ρεύμα και νερό καθώς και η ρωσική βότκα.

reader.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ