ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ρωσικός τουρισμός: Αναμένεται ισχυρή ζήτηση για οργανωμένες διακοπές στην Ελλάδα

Η ανακοίνωση της Ελλάδας για το άνοιγμα του τουρισμού της στις 14 Μαΐου  προκάλεσε κύμα κρατήσεων στα τουριστικά γραφεία και τους τουρ οπερέιτορ της Ρωσίας, σύμφωνα με την ένωση Ρώσων τουρ οπερέιτορ, ATOR.

Tην τάση αύξησης των κρατήσεων για Ελλάδα, για δεύτερη συνεχή εβδομάδα, επιβεβαιώνει ο γενικός διευθυντής της Mouzenidis Travel, Αλέξανδρος Τσαντεκίδης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι τα επίπεδα αυτά δεν είναι συγκρίσιμα με την εποχή προ πανδημίας.

Αντίστοιχη αύξηση της ζήτησης για Ελλάδα παρατηρείται και στους ANEX Tour, Intourist, PAKS, Coral Travel και ICS Travel Group, όπως αναφέρει η ATOR.

Στην Coral Travel υπάρχουν ερωτήσεις για το άνοιγμα των ξενοδοχείων, των πτήσεων και άλλων στοιχείων που αφορούν τα οργανωμένα πακέτα για Ελλάδα, τη στιγμή που οι πωλήσεις συνεχίζονται.

Στον Intourist οι πωλήσεις για Ελλάδα συνεχίζονται επίσης, με τους περισσότερους Ρώσους να κάνουν κράτηση βάσει των τακτικών πτήσεων που βρίσκονται ήδη σε λειτουργία.

Οι ειδικοί αναμένουν αύξηση πωλήσεων για ταξίδια στην Ελλάδα μέσα στο δεύτερο μισό του Απριλίου, λόγω της αναμενόμενης σταδιακής άρσης των απαγορεύσεων στην Ελλάδα από τα τέλη Απριλίου, οπως επισημαίνει η Evgenia Stankova από τον PAKS. Οι κρατήσεις στον PAX αφορούν τα τέλη του καλοκαιριού.

Ο διευθύνων σύμβουλος του TEZ TOUR Δημήτρης Χαριτίδης εκτιμά ότι η κορύφωση των πωλήσεων θα συμβεί όταν θα αρχίσουν να πετούν τσάρτερ προς την Ελλάδα ενώ διαβλέπει και ισχυρή τάση για κρατήσεις τελευταίας στιγμής.

Στον ANEX Tour εκτιμούν ακόμη οτι οι κρατήσεις για Ελλάδα θα αναζωπυρωθούν μόλις δοθεί άδεια για τσάρτερ.

Το πώς θα αποκατασταθούν οι δεσμοί μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας αναμένεται να φανεί μετά την επίσκεψη του υπουργού Χάρη Θεοχάρη στη Μόσχα στα μέσα Απριλίου, όπως εκτιμά ο κ. Τσαντεκίδης, χωρίς να αποκλείει θετικές εξελίξεις νωρίτερα.

Από έρευνα της ATOR προκύπτει ότι οι Έλληνες ξενοδόχοι έχουν διατηρήσει σταθερές τις τιμές τους από πέρυσι όμως πολυτελή καταλύματα έχουν αυξήσει τις τιμές τους κατά 3-5%.

Ο κ. Τσαντεκίδης υπογραμμίζει ότι δεν θα υπάρξει μαζική εισροή Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα λόγω της δυνητικά υψηλής ζήτησης τόσο από τη Ρωσία όσο και από την Ευρώπη. Δεδομένου ότι η Ιταλία, η Ισπανία και Κύπρος ενδέχεται να μην είναι στις επιλογές των Ρώσων φέτος, η ζήτηση για Ελλάδα θα είναι υψηλή και οι τιμές ενδέχεται να αυξηθούν την υψηλή σεζόν, τόνισε και κάλεσε τους Ρώσους να κάνουν σύντομα κρατήσεις.

#pgnewsΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ