ΔΙΕΘΝΗ

Ryanair: 3.000 απολύσεις και αναβολή σε παραγγελίες αεροσκαφών

 

Η Ryanair σχεδιάζει να προχωρήσει στην περικοπή 3.000 θέσεων εργασίας και να έχει συνομιλίες με την Boeing για την καθυστέρηση παράδοσης αεροσκαφών καθώς δεν αναμένει η αεροπορική κίνηση στην Ευρώπη να ανακάμψει πλήρως από την κρίση του κορονοϊού πριν το 2022, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ιρλανδική αεροπορική εταιρία.

Πριν από δύο εβδομάδες, η μεγαλύτερη στην Ευρώπη αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους ανακοίνωσε ότι αναμένει ισχυρή κερδοφορία για το 2021 και ότι δεν σχεδιάζει την αναβολή παραγγελιών για αεροσκάφη.

Σε μια μη προγραμματισμένη ανακοίνωσή της, ωστόσο, η Ryanair μετέφερε χρονικά την επιστροφή στον κανονικό της προγραμματισμό για τον Ιούλιο από τον Ιούνιο. Η αεροπορική εταιρία ανακοίνωσε ότι επανεξετάζει τώρα τα αναπτυξιακά της σχέδια και τις παραγγελίες της για αεροπλάνα και βρίσκεται σε συνομιλίες με την Boeing και εταιρίες μίσθωσης αεροσκαφών για να μειώσει τον αριθμό των παραδόσεων κατά τους επόμενους 24 μήνες.

«Η Ryanair αναμένει τώρα ότι η ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης και των τιμών (στα επίπεδα του 2019) θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο χρόνια, έως το καλοκαίρι του 2022 το νωρίτερο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Μάικλ Ο’Λίρι στην ενημέρωσή του προς τους επενδυτές. Είπε ότι η εταιρία θα ξεκινήσει τις διαβουλεύσεις για το κλείσιμο βάσεών της και για την περικοπή έως 3.000 θέσεων εργασίας, που θα αφορούν κυρίως πιλότους και προσωπικό καμπίνας.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ