ΕΛΛΑΔΑ

Σάλος για την αστυνομική βία εναντίον πολιτών στη Νέα Σμύρνη – ΕΔΕ από την ΕΛΑΣ

Σε μείζον θέμα εξελίχθηκε μια κλήση την ΕΛΑΣ για παραβίαση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού στη Νέα Σμύρνη.

Όλα ξεκίνησαν στις 3 το μεσημέρι όταν κλήθηκε η αστυνομία στην πλατεία της Νέας Σμύρνης γιατί κάποιοι δεν τηρούσαν τα μέτρα κατά του κορονοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι πολίτες αντέδρασαν όταν επιχείρησαν να τους κόψουν πρόστιμο και επικράτησε ένταση. Σύμφωνα με την αστυνομία, ξαφνικά εμφανίστηκαν στο σημείο περίπου 30 άτομα και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς.

Λίγη ώρα αργότερα έκαναν την εμφάνισή τους στα social media βίντεο τα οποία δείχνουν τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση υπέρμετρης βίας εναντίον πολίτη. Αυτό προκάλεσε οργή με αποτέλεσμα να ακολουθήσει πορεία εκατοντάδων ανθρώπων στο κέντρο της Νέας Σμύρνης.

Και ενώ η πορεία ήταν σε εξέλιξη η κατάσταση ξέφυγε και ακολούθησαν νέες συμπλοκές. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

 

Η ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση για τα όσα έγιναν αλλά και καταγγέλθηκαν λέγοντας ότι οι αστυνομικοί δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση. Στο τέλος της ανακοίνωσης αναφέρεται ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ για το περιστατικό ξυλοδαρμού του νεαρού από αστυνομικό με μανία και ενώ ήταν ακινητοποιημένος και φώναζε ότι πονάει.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ