ΔΙΑΦΟΡΑ

Σάλος με σχόλια λιμενικών για την Καρολάιν: «Είπα της γυναίκας μου “κάτσε καλά, μην πάρω πτυχίο πιλότου”»

 

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει βίντεο με τη συζήτηση λιμενικών σε Διοικητικό Συμβούλιο που είχε γίνει την ημέρα της σύλληψης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά.

Οι λιμενικοί πραγματοποιούσαν συμβούλιο ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος μέσω τηλεδιάσκεψης.

Oπως ακούγεται στο βίντεο που δημοσιεύει το ereportaz.gr, οι λιμενικοί ειρωνεύονται και κάνουν «αστεία» σχετικά με την με την άγρια γυναικοκτονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Νοτίου Πελοποννήσου Σαράντος Καμβύσης ακούγεται να λέει «Εγώ σήμερα λέω της γυναίκας μου “κάτσε καλά μην πάρω πτυχίο πιλότου”. Κόκκαλο η γυναίκα», με τους υπόλοιπους να γελούν.

Έπειτα, ο πρόεδρος ΛΣ Λέσβου – Χίου Φώτιος Γαρουφαλιάς του λέει «έτσι μπράβο φιλαράκι, να μαθαίνουν».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, Παναγιώτης Τσιάνος, λέει «είδες που τα κοριτσάκια όταν είναι μικρά λένε “θα παντρευτώ πιλότο”» και γελάει. Μετά, ο πρόεδρος ΛΣ Λέσβου – Χίου αναφέρεται σε έγκλημα που σημειώθηκε στη Μυτιλήνη: «Εμείς παιδιά είχαμε εδώ πέρα, έναν πολύ ήσυχο άνθρωπο… Είχε και μία εκεί, θεός σχωρέστη, που τον έκανε ό,τι ήθελε (…). Γυρνάει κάποια στιγμή το μυαλό του, τη σκοτώνει. Πάει και τη θάβει εδώ πέρα στο Ντίπι. Έτσι λέμε μια περιοχή πηγαίνοντας για την Καλλονή. Οπότε μετά είχε βγει και λέγανε “ή πιστή στο σπίτι ή γυμνή, θαμμένη στο Ντίπι”».

Δείτε το βίντεο που δημοσιεύει το ereportaz:

 

Αντιδράσεις από τη γραμματεία γυναικών των Λιμενικών

Η γραμματεία γυναικών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών (ΠΟΛ) εκφράζει με ανακοίνωσή της την απογοήτευση και τη θλίψη της για το βίντεο που κυκλοφόρησε με άνδρες συναδέλφου. Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΛ αναφέρει:

«Με μεγάλη μας θλίψη και απογοήτευση ενημερωνόμαστε για τους αρνητικούς σχολιασμούς αλλά και τα όσα αναπαράγουν ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε ότι η εικόνα αυτή αντικατοπτρίζει το σύνολο των συναδέλφων αντρών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και επ΄ουδενί δεν είναι αυτού του είδους ο συνδικαλισμός αυτός που εκφράζει το σύνολο των 3.000 γυναικών που τιμούν υπηρετώντας σε κάθε βαθμίδα το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή.

Ευελπιστούμε η αξιοπρέπεια να υπερισχύσει των “μικροσυνδικαλιστικών” συμφερόντων ως ελάχιστη ένδειξη μεταμέλειας σε γυναίκες που έχασαν τη ζωής τους, πέφτοντας θύματα εγκληματικών ενεργειών των συζύγων τους. Ως Γραμματεία Γυναικών της Π.Ο.Λ. καταδικάζουμε κάθε φαινόμενο βίας εις βάρος των γυναικών, ιδίως όταν πρόκειται για την άσκηση των υπηρεσιακών καθηκόντων και είμαστε στη διάθεση κάθε συναδέλφου προκειμένου να αποτραπούν συμπεριφορές και ενέργειες που δεν συνάδουν με τις αρχές και το ήθος των υπηρετούντων στο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ».

Πηγή: ereportaz.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ