ΔΙΕΘΝΗ

Σάλος στην Ιταλία: Η Μελόνι διόρισε υφυπουργό που φωτογραφήθηκε με σβάστικα στο μπράτσο και τώρα… καταδικάζει τον ναζισμό

 

Ο διορισμός του Γκαλεάτσο Μπιγκνιάμι στην θέση του υφυπουργού Υποδομών έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στην αντιπολίτευση της Ιταλίας. Και αυτό διότι ο Μπινιάμι που είναι μέλος του κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι, κατά το παρελθόν είχε φωτογραφηθεί φορώντας στο αριστερό του χέρι ένα περιβραχιόνιο με την σβάστιγκα.

Η φωτογραφία είχε έρθει για πρώτη φορά στο φως το 2016 προκαλώντας οργή στη γειτονική χώρα με τον Μπιγκνιάμι να λέει πως επρόκειτο για «αστείο μεταξύ φίλων, σε μπάτσελορ πάρτι».

Η συγκεκριμένη φωτογραφία  άρχισε και πάλι να κάνει τον γύρο του διαδικτύου ενώ την ανάρτησε ακόμα και ο Μάρκο Φουρφάρο, βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας  ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Προσβολή, απρέπεια προς το Σύνταγμα, τη μνήμη, την ιστορία και τα θύματα αυτής της σβάστικας. Ντροπή, Τζόρτζια Μελόνι».

Πάντως ο νέος υφυπουργός Υποδομών έσπευσε να σημειώσει ότι αισθάνεται «βαθιά ντροπή» για τις φωτογραφίες που έχουν εμφανιστεί και πάλι στα social media και καταδίκασε ρητά «κάθε μορφή ολοκληρωτισμού», χαρακτηρίζοντας «απόλυτο κακό» τον ναζισμό και κάθε κίνημα που συνδέεται με αυτόν.

Ο Γκαλεάτσο Μπιγκνιάμι είναι πρώην μέλος του Forza Italia και πλέον ανήκει στους «Αδελφούς της Ιταλίας». Μάλιστα το 2019 είχε βρεθεί και πάλι στην επικαιρότητα καθώς μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο Marco Lisei έψαχναν τα θυροτηλέφωνα των πολυκατοικικών, επισημαίνοντας τους ξένους  ενοικιαστές.

protothemaΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ