ΔΙΑΦΟΡΑ

Σαρώνει η Ελλάδα: 2η πιο νόστιμη κουζίνα στον κόσμο η Ελληνική – Η νούμερο 1 χώρα και η θέση της Τουρκίας

Η ελληνική κουζίνα κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη «λίστα με τις πιο νόστιμες κουζίνες του κόσμου» σύμφωνα με την Food Atlas με έδρα τη Βουλγαρία.

Συγκεκριμένα η σύγχρονη ελληνική μαγειρική που περιλαμβάνει ευρεία χρήση ελαιολάδου, δημητριακών, ζυμαρικών, κρασιού, κρέατος, λαχανικών, οσπρίων, και ψαριών-θαλασσινών κατέκτησε τη δεύτερη θέση παγκοσμίως, πίσω από την γειτονική Ιταλία.

Παράλληλα να αναφέρουμε πως την τρίτη θέση κατέχει Ισπανία και την πεντάδα συμπληρώνουν Ρουμανία και Γαλλία. Αντιδράσεις, ωστόσο, προκάλεσε η 17η θέση της τουρκικής κουζίνας αλλά και η 13η θέση της αμερικανικής κουζίνας.

ελληνική κουζίνα λίστα

Ελληνική κουζίνα: Αντιδράσεις για τη θέση της Τουρκίας στη λίστα με τις πιο νόστιμες κουζίνες

Συγκεκριμένα χρήστες στα social media σχολίασαν με χιούμορ τη λίστα που κατέτασσε ακόμη και την αμερικανική κουζίνα πιο πάνω από την Τουρκία, αναρτώντας φωτογραφίες από φαστ φουντ.

«Αν η αμερικανική κουζίνα βρίσκεται στην πρώτη 20άδα, η λίστα είναι άκυρη», έγραψαν χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ένας άλλος, Έλληνας χρήστης που συμμετείχε στη συνομιλία απάντησε: «Είναι η Αμερική μπροστά από την Τουρκία; Με τίποτα».

Τέλος, ένας άλλος χρήστης ανέφερε: «Ακόμη και η Πολωνία είναι πάνω από την Τουρκία».

enimerotiko.gr

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ