ΕΛΛΑΔΑ

«Σας έχω νέα, τα Χριστούγεννα ο καιρός…» – Το είπε ξεκάθαρα ο Σάκης Αρναούτογλου

 

Ο Σάκης Αρναούτογλου μας προειδοποιεί για ακόμη μια φορά, έστω και με μια πρώτη εκτίμηση, για τον καιρό που θα έχουμε έως το τέλος του έτους.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος έκανε μια αναλογική εκτίμηση για όλο το Δεκέμβριο και σε αυτή φαίνεται το με τι καιρό θα περάσουμε, μεταξύ άλλων, τις γιορτές, με τον Τάσο Αρνιακό να ρίχνει «μπηχτές» για τα Μερομήνια.

Λόγω της υψηλής ζήτησης του κοινού, πραγματοποίησε ξανά την ανάρτηση λέγοντας: «Φίλες και φίλοι, που στέλνετε μηνύματα για το αν θα ανεβάσω αναλογική εκτίμηση για τον Δεκέμβρη 2022, θα ήθελα να σας πω οτι την έχω ανεβάσει εδώ και δύο μέρες από τις 30/11/2022.

Την αναρτώ ξανά λοιπόν την αναλογική εκτίμηση για το μήνα Δεκέμβρη 2022 χωρισμένη σε 7ήμερα, μόνο με χρωματικές επεξηγήσεις έτσι ώστε να αποφευχθεί κάθε προσπάθεια παραπληροφόρησης από κάποια sites στα γραφόμενά μου. Εσείς δεν έχετε παρα να κάνετε κλικ πάνω στους χάρτες και να διαβάσετε προσεκτικά τις επεξηγήσεις…

Με εκτίμηση

Σάκης Αρναούτογλου».

«Κατεβασιά» βαρυχειμωνιάς: Τα Μερομήνια μίλησαν – Φτάνουν τα πρώτα χιόνια στην Αθήνα!

Τα Μερομήνια είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την παρατήρηση του καιρού και αποτελεί μια πολύ παλαιά μέθοδο πρόβλεψης για ολόκληρο τον χρόνο. Όσοι γνωρίζουν παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, τα Μερομήνια καταγράφουν μόνο τις “τάσεις του καιρού” και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν ασφαλή πρόβλεψη καιρικών συνθηκών.

Πότε θα χιονίσει, πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα

χιονια-στην-αθηνα-φερνουν-τα-μερομηνια-2-12

Σύμφωνα με τον Θεοφάνη Χατζηγρίβα, ο οποίος αναλύει τα Μερομήνια, ο Νοέμβριος θα είναι αρκετά ήπιος από πλευράς θερμοκρασιών, όμως προς το τέλος του μήνα αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και κρύο.

Άσχημες καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν τον Δεκέμβριο, με χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα και χιονοπτώσεις το πρώτο και το τρίτο δεκαήμερο. Ειδικά στο δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας, φαίνεται πως θα χιονίσει ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.

Τα σκαμπανεβάσματα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Ιανουαρίου, με ψύχος να επικρατεί το τρίτο δεκαήμερο. Το πρώτο πενθήμερο του μήνα αναμένεται να είναι αρκετό κρύο, στη συνέχεια ο υδράργυρος θα ανέβει, με θερμοκρασίες σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ μετά τις 19 Ιανουαρίου τα Μερομήνια δείχνουν διαδοχικά ψυχρά μέτωπα, με πολικό ψύχος κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Όπως εκτιμά πολλά κρύα και χιόνια θα παρατηρούνται έως και τον Μάιο.

Θα είναι, ομολογουμένως, αρκετά εντυπωσιακή η διάρκεια του χειμώνα, καθώς ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας προβλέπει στα Μερομήνια του, διαδοχικές καταβάσεις ψύχους και χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα και μέσα στον Απρίλιο, ενώ χιόνια σε κορυφές βουνών θα πέσουν ακόμα και τον Μάιο.

athensmagazine.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ