ΔΙΑΦΟΡΑ

Σχολεία, γυμναστήρια, μετακινήσεις: Οι ημερομηνίες που θα ανοίξουν ξανά

Αυτό είναι το πλάνο της κυβέρνησης.

Έχουμε πλέον μπει στην τελική ευθεία. Αν αποφύγουμε τα εγκληματικά λάθη σαν αυτά που έγιναν στη Θεσσαλονίκη και η αύξηση των κρουσμάτων συνεχιστεί με τον ομαλό τρόπο που γίνεται τις τελευταίες εβδομάδες, τότε η οικονομία θα ανοίξει ξανά.

Οι λοιμωξιολόγοι είναι αισιόδοξοι ότι τα δύσκολα έχουν περάσει και πλέον είμαστε πολύ κοντά στο να αποφύγουμε το τρίτο κύμα της πανδημίας.

Ο Φλεβάρης θεωρείται ο τελευταίος πολύ κρίσιμος μήνας. Αν το ΕΣΥ μείνει όρθιο και τον δεύτερο μήνα του χρόνου, τότε θα βρισκόμαστε πλέον κοντά στην αρχή του τέλους του εφιάλτη.

Γι’ αυτό κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι αρχίζουν να καταστρώνουν το πλάνο επανεκκίνησης της οικονομίας. Αναλυτικά οι ημερομηνίες του ανοίγματος κάθε κλάδου:

# 1η Φεβρουαρίου αναμένεται να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια

# 8η Φεβρουαρίου θα γίνει άρση της απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό αλλά μόνο για ψάρεμα, κυνήγι και χιονοδρομικά κέντρα

# Τα γυμναστήρια θα ανοίξουν ξανά στις αρχές του Μάρτη ενώ μετά τις 15 Μαρτίου θα ανοίξει και η εστίαση

# Τα πανεπιστήμια πολύ δύσκολα θα ανοίξουν έως το τέλος της χρονιάς. Σε αντίθεση με γυμνάσια και λύκεια που ανοίγουν 1/2 τα πανεπιστήμια θα συνεχίσουν χωρίς δια ζώσης εκπαίδευση με εξαίρεση όσους φοιτητές έχουν υποχρεωτικά εργαστήρια.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ