LIFESTYLE

Σε απόγνωση η Μίνα Αρναούτη: Κινδυνεύει με φυλάκιση γιατί δεν έχει να πληρώσει το ποσό της αγωγής που έχασε από την οικογένεια Παντελίδη

Οι δύσκολες ώρες όταν είχε κατηγορηθεί για το δυστύχημα

Στιγμές απόγνωσης ζει η Μίνα Αρναούτη, η οποία φαίνεται πως κινδυνεύει με φυλάκιση, καθώς δε διαθέτει το απαραίτητο ποσό της αγωγής, το οποίο είχε χάσει από την οικογένεια του Παντελή Παντελίδη.

Μπορεί οι δικαστικές κόντρες μεταξύ της οικογένειας του αδικοχαμένου τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη με τις δυο συνεπιβάτισσες της μοιραίας κούρσας που του στοίχισε την ζωή να μην έχουν τελειώσει ακόμα, ωστόσο μια δικαστηριακή απόφαση αγωγής που είχε κατατεθεί το 2018 και εκδόθηκε για συκοφαντική δυσφήμιση, υποχρεώνει τη Μίνα Αρναούτη να καταβάλλει συνολικά το χρηματικό ποσό των 11.500 ευρώ στους γονείς του και στα δυο του αδέλφια.

Στην αρχική τους αγωγή η οποία εκδικάστηκε στο πολυμελές πρωτοδικείο της Μυτιλήνης η οικογένεια Παντελίδη ζητούσε για τον κάθε ένα ξεχωριστά το ποσό των 21.000 ευρώ, ωστόσο η τελική απόφαση έκρινε διαφορετικά με το ποσό να μην ξεπερνά τα 2.000 ευρώ.

Την απόφαση του δικαστηρίου αποκάλυψε μέσα από την σελίδα της στο Facebook η Μίνα Αρναούτη, καθώς ήταν μια από τις υποχρεώσεις της σύμφωνα με τους λόγους που αναφέρονται στο τελικό έγγραφο.

«Υποχρεώνει την εναγόμενη να άρει την ιστορούμενη στο σκεπτικό της παρούσας προσβολή του δικαιώματος στην προσωπικότητα των εναγόντων, και συγκεκριμένα ν αναρτήσει δημόσια στον προσωπικό λογαριασμό της στον ιστότοπο της κοινωνικής δικτύωσης «Facebook» το διατακτικό της παρούσας. Απαγορεύει στην εναγόμενη να προβαίνει στο μέλλον στην καθ’ οιονδήποτε τρόπο προσβολή της προσωπικότητας των εναγόντων».

Σε δεύτερη ανάρτηση της η 35χρονη, που εξαιτίας του τροχαίου έχει υποβληθεί σε πολλά χειρουργεία, ενώ ακόμα αδυνατεί να εργαστεί, όπως έκανε πριν το μοιραίο ξημέρωμα της 18ης Φεβρουαρίου του 2016, «ξεσπώντας» πρόσφατα, αναφέρει τα εξής:

«Κατόπιν αγωγής της οικογένειας Παντελίδη εναντίον μου στα δικαστήρια της Μυτιλήνης, με την οποία μου ζητούσαν 84.000 ευρώ συνολικά, εν τέλει καταδικάσθηκα να τους πληρώσω 2.000 ευρώ στον καθένα πέραν τόκων και δαπανών (περίπου 11.500 ευρώ).

Χθες δικαστικός επιμελητής έφερε στην οικία μου στην Μυτιλήνη διαταγή πληρωμής με την οποία μου ζητούν τα ποσά αυτά, τα οποία λόγω της αναπηρίας μου και του τροχαίου δεν έχω να πληρώσω. Εάν δεν τα πληρώσω έχουν το δικαίωμα να μου κατάσχουν περιουσιακά στοιχεία».

Αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμηση και μάλιστα της τάξεως των 960.000 ευρώ από την οικογένεια Παντελίδη διεκδικεί με αγωγή της που θα συζητηθεί και η Μίνα Αρναούτη. Ειδικότερα, διεκδικεί 240.000 χιλιάδες ευρώ για συκοφαντική δυσφήμηση από κάθε μέλος της οικογένειας του τραγουδιστή.

 

Μίνα Αρναούτη αγωγή

 

Μίνα Αρναούτη: Οι μέρες που κατηγορήθηκε για το δυστύχημα

Υπενθυμίζουμε τα δύο κορίτσια, η Μίνα και η Φρόσω Κυριάκου, που ήταν συνεπιβάτιδες του τραγουδιστή την μοιραία νύχτα, δεν θα εμφανιστούν στον πταισματοδίκη, αλλά θα εκπροσωπηθούν από τους συνηγόρους τους Χρήστο Άσπρο και Ιώαννη Κωλλέτη, που θα καταθέσουν έγγραφες εξηγήσεις.

Η Φρόσω Κυριάκου κλήθηκε ως ύποπτη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας και η Μίνα Αρναούτη για το αδίκημα τς ψευδορκίας. Η υπόθεση βγήκε από το αρχείο στις αρχές Δεκεμβρίου και εξελίσσεται με μεγάλη ταχύτητα, καθώς τα αδικήματα για τα οποία κλήθηκε σε εξηγήσεις τα δύο κορίτσια είναι πλημμελήματα και παραγράφονται στις 18 Φεβρουαρίου 2021, όπου συμπληρώνονται πέντε χρόνια από την ημέρα του τροχαίου.

Η κατάθεση, εξαιτίας της οποίας ανασύρθηκε η υπόθεση από το αρχείο, δόθηκε στις 3 Δεκεμβρίου από έναν 50χρονο σερβιτόρο. «Βρισκόμουν στο σπίτι εκεί που παιζόταν το παιχνίδι. Σέρβιρα ποτά. Ο Παντελίδης έπαιζε πόκερ φαινόταν μεθυσμένος. Κατά τις 7:30 το πρωί σηκώθηκαν να φύγουν. Τους άνοιξα την πόρτα για να φύγουν. Ήταν τόσο μεθυσμένος που σκόνταψε και έπεσε, πήγα και τον σήκωσα και τον βοήθησα και μπήκε στη θέση του συνοδηγού. Στη θέση του οδηγού μπήκε η Φρόσω και πίσω έκατσε η Μίνα. Μετά γύρισα στο σπίτι μου. Αυτά ξέρω. Δεν με κάλεσε κανείς να καταθέσω. Τον Οκτώβριο του 20 μου τηλεφώνησε ο δικηγόρος της οικογένειας ο κ. Λύτρας και συναντηθήκαμε. Μου έδειξε φωτογραφία ότι βρισκόμουν στο σπίτι και μου ζήτησε να καταθέσω όσα ήξερα και εγώ κατέθεσα αυτά που ξέρω» είπε στην κατάθεσή του.

Στο μεταξύ, έχουν ήδη καταθέσει δύο ακόμη πρόσωπα, που βρίσκονταν στη λέσχη της Γλυφάδας από την οποία έφυγε ο τραγουδιστής μαζί με τα δύο κορίτσια, το βράδυ που συνέβη το δυστύχημα. «Ο Παντελής Παντελίδης δεν φαινόταν μεθυσμένος. Περπατούσε καλά και έκανε πλάκα. Όταν έφυγε, ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος από τους παρευρισκόμενους είδε πως μπήκε στο αμάξι και έφυγε» είπε στην κατάθεση του ο 33χρονος, ο οποία μάλιστα δεν αναγνώρισε τον 50χρονο σερβιτόρο ως ένα από τα πρόσωπα που βρέθηκαν στη λέσχη εκείνο το βράδυ.

«Μετά από μιάμιση με δύο περίπου ώρες, αφού είχε σταματήσει να πίνει, ο Παντελής Παντελίδης σηκώθηκε με δύο κοπέλες για να φύγει. Άνοιξαν την πόρτα και έφυγαν» είπε στην δική του κατάθεση ο 40χρονος, ο οποίος αναγνώρισε τον 50χρονο ως τον άνθρωπο που τους σέρβιρε ποτά εκείνο το βράδυ, χωρίς όμως να ξέρει αν ακολούθησε τον Παντελίδη κατά την έξοδο του από την λέσχη.