ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Σε δεινή θέση ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί στη Ρόδο εξαιτίας της ύφεσης

Θ. Καστανίδης : Μέχρι τώρα έχουμε λάβει μόνο τα  800 ευρώ και τίποτε άλλο

Σε δύσκολη θέση βρίσκονται  και οι αυτοκινητιστές της περιοχής  εξαιτίας της πανδημίας . Η κίνηση έχει μειωθεί σημαντικά λόγω του περιορισμού των μετακινήσεων  των πολιτών. Επιπλέον η τουριστική σεζόν, δεν έχει ξεκινήσει ακόμη και οι αυτοκινητιστές τελούν σε αναμονή για τις όποιες αφίξεις φέτος.

Άξίζει να σημειωθεί πως την περίοδο της πανδημίας στα ταξί μπορούσαν να επιβιβάζεται μόνο  ένα άτομο.

Και τώρα όμως ισχύουν κανόνες. Επιπλέον οι μετακινήσεις με τα ταξί γίνονται με μάσκα και για τον οδηγό και για τον επιβάτη.

Όμως και πάλι  η κίνηση είναι μειωμένη. ¨Όπως εξήγησαν στο Βήμα της Δωδεκανήσου αρκετοί οδηγοί ταξί χρειάζεται μερικές φορές να περιμένουν μέχρι και δύο ώρες στις πιάτσες  για να κάνουν μια κούρσα. Μερικές φορές η αναμονή φθάνει μέχρι και τις δύο ώρες.

Μέχρι στιγμής έχουν λάβει από την κυβέρνηση το ποσό των 800 ευρώ και περιμένουμε και τα 500 που έχουν εξαγγελθεί από την κυβέρνηση.

Όσο για την φετινή σεζόν προβλέπεται να είναι  δύσκολη  αφού θα ξεκινήσει  τον Ιούλιο  και θα διαρκέσει πολύ λίγο.

«Περιμένουμε την έναρξη της σεζόν αλλά δεν είμαστε αισιόδοξοι με τα μηνύματα που λαμβάνουμε από το εξωτερικό», τόνισε ο κ Καστανίδης

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή την περίοδο υπάρχουν αυτοκινητιστές που δεν εργάζονται ορισμένες ημέρες γιατί δεν υπάρχει κίνηση.

Από τα 400 ταξί δηλαδή που υπάρχουν στο νησί υπάρχουν ημέρες που κινούνται μόνο τα 200!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ