ΕΛΛΑΔΑ

Σε δίκη ο ψευτογιατρός για 12 θανάτους καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας

Σε δίκη παραπέμπεται ο επονομαζόμενος «ψευτογιατρός» και 16 ακόμα κατηγορούμενοι με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας.

Το δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως Αγγελικής Κουρινιώτη και έστειλε στο εδώλιο τον ψευτογιατρό, τον περιβόητο «Dr Kontos», για 12 περιπτώσεις θανάτων καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Μαζί με τον 47χρονο ψευτογιατρό στο εδώλιο θα καθίσουν γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην υπουργός, γιατρός στο επάγγελμα, συνολικά 16 κατηγορούμενοι ως συνεργοί του.

Ψευτογιατρός: Βαρύτατο κατηγορητήριο για τον «Dr Kontos»

Τα αδικήματα τα οποία θα αντιμετωπίσει ο 47χρονος είναι η ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, η βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού, η διακίνηση ναρκωτικών διακεκριμένη και κατ’ επάγγελμα, η κακουργηματική απάτη κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, η αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, η πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, η οπλοκατοχή και η παραβίαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος, ο οποίος είχε καταφέρει να ξεγελάσει ακόμα και γιατρούς κλινικών και διαγνωστικών κέντρων, είχε δηλώσει «εμπειρικός βοτανολόγος».

Ο «ψευτογιατρός» είχε παραδεχτεί την κατηγορία της απάτης αλλά αρνείται κατηγορηματικά ότι ευθύνεται για τους θανάτους καρκινοπαθών ασθενών. Παράλληλα, είχε υποστηρίξει ότι δεν αμειβόταν για τις υπηρεσίες του, αλλά έπαιρνε χρήματα μόνο για το κόστος των βοτάνων.

newsitΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ