ΔΙΑΦΟΡΑ

Σε ισχύ σε μία εβδομάδα: Το νέο μέτρο της κυβέρνησης που θα εξοργίσει τους ανεμβολίαστους

Αναμένονται αντιδράσεις.

Ειδικά «προνόμια» σε εμβολιασμένους πολίτες σκέφτεται να καθιερώσει η κυβέρνηση. Πριν από περίπου δέκα ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε «δώρο» 150 ευρώ σε όσους νέους 18-25 ετών εμβολιαστούν και όπως αποδεικνύεται αυτή ήταν μόνο η αρχή.

Οι κυβερνώντες θέλουν να δώσουν κίνητρα στους πολίτες για να εμβολιαστούν προκειμένου να χτιστεί το περίφημο τείχος ανοσίας. Πάνω από 37% του πληθυσμού έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του, ποσοστό που είναι αρκετά μακριά από τις προβλέψεις.

Τώρα, ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής προανήγγειλε εκπτώσεις στις κάρτες απεριόριστων διαδρομών για τα ΜΜΜ της Αθήνας.

«Μπορούμε να δώσουμε κάποια έκπτωση σε αυτούς οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί, έτσι ώστε να δώσουμε ένα επιπλέον κίνητρο -και αν θέλετε και ένα δίχτυ ασφαλείας- στους ανθρώπους που είναι εμβολιασμένοι, αλλά και ένα επιπλέον κίνητρο για όσους σκέφτονται να εμβολιασθούν» τόνισε ο υπουργός. Πρόσθεσε μάλιστα ότι αναμένονται ανακοινώσεις πολύ σύντομα.

Το θέμα των εκπτώσεων στις μετακινήσεις έχει μπει σε εφαρμογή στη Ρόδο.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ, Δημήτρης Τσίκκης, ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook «γενναίες» εκπτώσεις στους επιβάτες που έχουν εμβολιαστεί:

«Η ΔΕΣ ΡΟΔΑ θέλοντας να συμβάλλει στην εκστρατεία για τον εμβολιασμό ανακοινώνει ότι: Στις προθέσεις της διοίκησης είναι, από 19-7-2021 να δοθεί γενναία έκπτωση σε όσους επιβάτες προμηθευτούν μηνιαίες προσωποποιημένες κάρτες εισιτηρίων για την μετακίνηση τους με τα λεωφορεία και έχουν εμβολιαστεί», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Πρόκειται πάντως για μέτρο που αναμένεται να φέρει σημαντικές αντιδράσεις. Μην ξεχνάμε τη «θύελλα» που ξέσπασε με αρκετά νυχτερινά κέντρα να ανακοινώνουν ότι θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους πολίτες.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ