ΕΛΛΑΔΑ

Σε καραντίνα τμήμα της ΓΑΔΑ λόγω… θετικού κρούσματος στη Μαλακάσα

 

Ένας Αφγανός μετανάστης στη Μαλακάσα που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό προκαλεί συναγερμό και στη ΓΑΔΑ. Σε καραντίνα το τμήμα ανηλίκων.

Όλα ξεκίνησαν το Μεγάλο Σάββατο, όταν ο Αφγανός μετανάστης μαζί με τη γυναίκα του και το παιδί του μεταφέρθηκαν από τη Μαλακάσα με περιπολικό στη ΓΑΔΑ.

Ο άνδρας κατήγγειλε κακοποίηση του παιδιού του (κάτι που από την έρευνα που έγινε δεν στοιχειοθετήθηκε) και γι’ αυτό μεταφέρθηκε από τη δομή στη Μαλακάσα, στη ΓΑΔΑ.

Πριν μεταφερθούν στη ΓΑΔΑ, ο Αφγανός άνδρας και η οικογένειά του είχαν πάει στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, όπου είχαν ληφθεί δείγματα για τεστ κορονοϊού. Από την εξέταση προέκυψε ότι ο πατέρας είναι θετικός αλλά η γυναίκα και το παιδί του είναι αρνητικοί στον κορονοϊό.

Τα αποτελέσματα προφανώς προκάλεσαν κινητοποίηση, με το τμήμα ανηλίκων της ΓΑΔΑ να μπαίνει ουσιαστικά σε καραντίνα και να δίνεται εντολή να γίνει απολύμανση. Σε καραντίνα μπήκε ξανά και η δομή προσφύγων στη Μαλακάσα.

Σε απομόνωση τέθηκαν προληπτικά όσοι είχαν σε επαφή με τον άνδρα που είναι θετικός στον κορονοϊό: οι αστυνομικοί στο τμήμα ανηλίκων, οι αστυνομικοί που τον μετέφεραν στη ΓΑΔΑ, οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, γιατροί στο Παίδων (όπου μεταφέρθηκε το παιδί για εξέταση).

Απολύμανση θα γίνει και στο περιπολικό που μετέφερε την οικογένεια από τη Μαλακάσα, ενώ θα υποβληθεί σε τεστ το πλήρωμα του περιπολικού και όσοι ήρθαν σε επαφή με τον άνδρα στη ΓΑΔΑ.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ