ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

 

Σε κινητοποιήσεις κατέρχονται οι δικηγόροι της περιοχής μας αλλά και οι δικαστικοί υπάλληλοι για το δικαστικό χάρτη.

Συγκεκριμένα, μετά από απόφαση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, οι δικηγόροι μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου απέχουν από τα καθήκοντα τους από αύριο Τετάρτη 24 Απριλίου έως και τη Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου, ενώ οι δικηγόροι της Κω (μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Κω) απέχουν από τα καθήκοντα τους από σήμερα 23 Απριλίου έως τις 30 Απριλίου 2024.

Μάλιστα, για το θέμα εκδόθηκε και ανακοίνωση από το Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου η οποία αναφέρει τα εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου λαμβάνοντας υπόψη την από 20/4/2024 απόφαση της ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων μελών του από τα καθήκοντα τους από την Τετάρτη 24/4/2024 έως και τη Μεγάλη Τρίτη 30/4/2024 λόγω της κατάθεσης του σχεδίου νόμου για τον δικαστικό χάρτη. Το πλαίσιο αποχής θα ανακοινωθεί.

Για τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου
Ο πρόεδρος
Βασίλειος Περίδης
Η γενική γραμματέας
Ανθούλα Καραολάνη

Υπενθυμίζεται, πως αύριο Τετάρτη 24 Απριλίου απεργούν και οι δικαστικοί υπάλληλοι της Ρόδου, μετά από σχετική απόφαση που έλαβε το διοικητικό τους συμβούλιο, συμμετέχοντας έτσι στην κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία του κλάδου τους.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι απαιτούν την απόσυρση του νομοσχεδίου που «καταργεί» 113 υπηρεσίες από το δικαστικό χάρτη.

Τη στήριξή της στην 24ωρη απεργία των δικαστικών υπαλλήλων την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, ανακοίνωσε η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Τα αιτήματα για τα οποία απεργεί ο κλάδος των δικαστικών έχουν να κάνουν με τις αλλαγές στο δικαστικό χάρτη και συγκεκριμένα:

• Όχι στην κατάργηση και συγχώνευση των δικαστικών υπηρεσιών.

• Μαζικές προσλήψεις δικαστικών υπαλλήλων.

• Έμπρακτη αναγνώριση των ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας μας.

• Επαναθεσμοθέτηση τώ-ρα του επιδόματος ειδικών συνθηκών.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ