12vima ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Σε κινητοποιήσεις σήμερα οι κάτοικοι της Κατταβιάς – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο εργοστάσιο της ΔΕΗ

 

Σε κινητοποιήσεις προχωρά σήμερα η Κοινότητα Κατταβιάς, στην πλατεία του χωριού με πορεία προς το εργοστάσιο της ΔΕΗ, ώστε να διαμαρτυρηθεί για τον αποκλεισμό των συμπατριωτών της από τις μόνιμες προσλήψεις της ΔΕΗ, αφού κανένας Ροδίτης δεν κλήθηκε για συνέντευξη, παρά τις διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί, ότι θα ίσχυε το κριτήριο της εντοπιότητας, για όσους κατάγονταν από τις περιοχές που βρίσκονται κοντά στα εργοστάσια Σορωνής και Κατταβιάς.

«Επειδή, δεν σεβάστηκαν το νησί μας και αγνόησαν επιδεκτικά τις δεσμεύσεις τους, αποφασίσαμε να εντείνουμε τον αγώνα μας και καλούμε όλες τις παρατάξεις του δημοτικού και περιφερειακού συμβουλίου, και όλους τους φορείς της Νότιας Ρόδου να έρθουν στην κινητοποίηση για να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα μας», δήλωσε στον Real Voice 99.5 και τον Τέρη Χατζηιωάννου ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κατταβιάς Νίκος Ζαννετάκης, καλώντας και τους Βουλευτές, οι οποίοι ψήφισαν το νόμο για την άρση της μονιμότητας, να είναι παρόντες στη σημερινή διαμαρτυρία.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου στο πλευρό της Κοινότητας Κατταβιάς, τονίζει ότι «έχοντας εξαντλήσει όλα τα μέσα που είχαμε στη διάθεσή μας, προχωρούμε σε κινητοποιήσεις αρχής γενομένης από σήμερα».

Μιλώντας στον Real Voice ο Πρόεδρος του ΕΚΡ Παναγιώτης Εγγλέζος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «είναι ώρα η τοπική κοινωνία να πάρει στα χέρια της την κατάσταση και να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται! Οι δεσμεύσεις μας είναι πως ο αγώνας θα συνεχιστεί με όλα τα μέσα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας». Παράλληλα κάλεσε τους εργαζόμενους, τα σωματεία-μέλη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και την τοπική κοινωνία να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις!

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΤΑΒΙΑΣ

Σε κινητοποιήσεις προχωρά η Κοινότητα Κατταβιάς, ώστε να διαμαρτυρηθεί για τον αποκλεισμό των συμπατριωτών της από τις μόνιμες προσλήψεις της ΔΕΗ, αφού κανένας ροδίτης δεν καλέστηκε για συνέντευξη, παρά τις διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί, ότι θα ίσχυε το κριτήριο της εντοπιότητας, για όσους κατάγονταν από τις περιοχές που βρίσκονται κοντά στα εργοστάσια Σορωνής και Κατταβιάς.
Πιο συγκεκριμένα, οι διαδικασίες πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στα εργοστάσια της ΔΕΗ Σορωνής και Κατταβιάς με απόλυτο κριτήριο την εντοπιότητα, δεν ήταν πάγιο αίτημα μόνο των τοπικών κοινωνιών, αλλά και δέσμευση της ΔΕΗ ως αντισταθμιστικό όφελος. Παρά το γεγονός ότι το εργοστάσιο της Κατταβιάς δουλεύει με λιγοστό προσωπικό, η επιχείρηση, δεν είχε προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις, και κάλυπτε μέχρι και σήμερα τις θέσεις με μεταθέσεις από άλλες περιοχές, πληρώνοντας μάλιστα στους εργαζόμενους αυτούς, εκτός από τα «εκτός έδρας» και τα ενοίκια των κατοικιών που διαμένουν, πράξη που μας βρίσκει εντελώς αντίθετους.

Μετά από πιέσεις, η πρώτη προκήρυξη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πρόταξη του κριτηρίου της εντοπιότητας, ήταν η 12Κ/2018. Η δεύτερη προκήρυξη, ήταν η 1/2021, για 169 θέσεις προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου Αορίστου, χωρίς όμως να προτάσσεται το κριτήριο της εντοπιότητας, όπως θα έπρεπε, αλλά να μοριοδοτείται με μόνο 50 μόρια. Αυτή η απόφαση, ήταν απόφαση καθαρά της διοίκησης της ΔΕΗ και ιδιαίτερα του κου Στάση, ο οποίος απαξίωσε τις επιστολές διαμαρτυρίας μας γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις ανησυχίες μας.

Γνώριζαν πολύ καλά όταν κατασκεύαζαν τα εργοστάσια, για τους κινδύνους στην υγεία των κατοίκων και για την υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους, γνώριζαν, επίσης, πολύ καλά, για την υποβάθμιση της περιοχής και της περιουσίας τους και για να κάμψουν τις αντιστάσεις τους, υποσχέθηκαν ως αντισταθμιστικό, την πρόταξη της εντοπιότητας και δεσμεύτηκαν γι’ αυτό όλες οι διοικήσεις της ΔΕΗ, που πήγαν τώρα οι υποσχέσεις τους;

Επειδή, δεν σεβάστηκαν το νησί μας, αλλά και κανέναν μας, και αγνόησαν επιδεκτικά τις δεσμεύσεις τους, αποφασίσαμε να εντείνουμε τον αγώνα μας και καλούμε όλες οι παρατάξεις του δημοτικού και περιφερειακού συμβουλίου, όλους τους φορείς της Νότιας Ρόδου (κοινότητες, πολιτιστικούς συλλόγους, επιτροπές αγώνα, αθλητικά σωματεία), να έρθουν στην κινητοποίησή μας και να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα μας ξεκινώντας αύριο 15/07/22 ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00, από την πλατεία της Κατταβιάς.
Επίσης, καλούμε και τους Βουλευτές μας, οι οποίοι ψήφισαν το νόμο για την άρση της μονιμότητας (νόμος 4643/2019 απελευθέρωση αγοράς ενέργειας και εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ, άρθρο 3), αν θέλουν να μας στηρίξουν έμπρακτα, να είναι και αυτοί εκεί.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας

Ζαννετάκης Νικόλαος

realvoice995.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ