ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Σε νοσοκομείο στην Αθήνα μεταφέρθηκε ο 14χρονος που τραυματίστηκε στο τροχαίο στα Καλαβάρδα

Óôéãìéüôõðï áðü ôï áåñïäñüìéï ôïõ Çñáêëåßïõ ìå ôï áóèåíïöüñï êáé ôï áåñïðëÜíï ðïõ èá ðñáãìáôïðïéÞóç ôçí áåñïìåôáöïñÜ ôïõ Üôõ÷ïõ åéäéêïý öñïõñïý, Ôñßôç 26 Öåâñïõáñßïõ 2008. Óå åéäéêü êÝíôñï áðïêáôÜóôáóçò óôï ÉóñáÞë ìåôáöÝñèçêå ï åéäéêüò öñïõñüò ÓôÜèçò Ëáæáñßäçò ï ïðïßïò åß÷å äå÷èåß åðßèåóç áðü áãíþóôïõò óôï ÷ùñéü ÆùíéáíÜ óôá ïñåéíÜ ôïõ ÌõëïðïôÜìïõ.

Το τροχαίο ατύχημα -με τρεις τραυματίες- σημειώθηκε το βράδυ ης πέμπτης , στην περιοχή της Αγίας Άννας στα Καλαβάρδα όταν το ΙΧ αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν πέντε νεαροί ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε σε δέντρο.  Το ένα παιδί  14 χρόνων τραυματίστε σοβαρά και  λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης  του κρίθηκε  αναγκαίο από τους γιατρούς  νοσοκομείου της Ρόδου η μεταφορά του σε νοσοκομείο των Αθηνών.

“Η ομάδα μας άμεσα με το σύνολο των μελών βρέθηκε στο σημείο και έδωσε τις πρώτες βοήθειες. Τα δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έφτασαν στο σημείο σε πάρα πολύ σύντομο χρόνο και στα πληρώματα τους αξίζουν συγχαρητήρια”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Εθελοντικής Ομάδας Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών Παναγιώτης Εγγλέζος, που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο του συμβάντος.

Ο κ. Εγγλέζος δήλωσε μιλώντας στον Real Voice 99.5 και τον Τέρη Χατζηιωάννου, ότι στις 9.20 μ.μ. δέχθηκε μία κλήση το πυροφυλάκιο στη βάρδιά του από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, για να μεταβούν στο σημείο της Αγίας Άννας στα Καλαβάρδα για βοήθεια.

“Όταν έφθασε εκεί η ομάδα είδε ότι είχε συμβεί ένα τροχαίο, το όχημα είχε βγει από το δρόμο και είχε χτυπήσει πάνω σε δύο δέντρα και μέσα υπήρχαν πέντε άτομα, τα οποία είχαν βγει έξω όταν φθάσαμε εμείς στο σημείο, τους είχαν βγάλει κάποιοι περαστικοί. Τα δύο παιδιά βγήκαν μόνα τους και διαπιστώσαμε ότι οι δύο νεαροί είχαν κάποια κατάγματα στα πόδια και ο ένας είχε πόνο στο στήθος. Παρότι τα ασθενοφόρα ξεκίνησαν από τη Ρόδο, ήρθαν σε πολύ σύντομο χρόνο στο σημείο για τη μεταφορά τους στο Νοσοκομείο. Είχαμε μαζί μας και ένα παλικάρι που είναι νοσοκόμος και μετρήθηκε και το οξυγόνο τους”, ανέφερε ο κ. Εγγλέζος. Τα παιδιά που επέβαιναν στο όχημα ήταν από τη Σορωνή, τις Φάνες και τα Καλαβάρδα και στον τόπο του ατυχήματος έσπευσαν αμέσως οι γονείς τους που ειδοποιήθηκαν για το συμβάν.

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ