ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Σε πλειστηριασμό νέα «επώνυμα» ακίνητα σε Μύκονο και Σύμη (pics)

 

Κατοικία του Αχ. Μουρτζούχου και οικόπεδα της οικογένειας Πατρώνη βγαίνουν στο ηλεκτρονικό σφυρί στις 15 Ιουνίου και στις 20 Ιουλίου- «Λήξη συναγερμού» για το “Three Shades Mykonos” που ανοίγει ως “Akkadian Boutique Hotel”

Νέα «επώνυμα» ακίνητα στη δημοφιλή Μύκονο, αλλά και στην πανέμορφη Σύμη έχουν προγραμματιστεί να βγουν σε πλειστηριασμό το επόμενο διάστημα.

Πρώτο στη σειρά βγαίνει ένα ακίνητο στη Σύμη που ανήκει στον Αχιλλέα Μουρτζούχο-Ραξέφσκη, γιο του Γιώργου Μουρτζούχου και της Έλενας Ραξέφσκη οι οποίοι δημιούργησαν στο παρελθόν το brand γυναικείας ένδυσης Miss Raxevsky.

Δυστυχώς η εταιρεία οδηγήθηκε σε πτώχευση και έκτοτε ακίνητα της οικογένειας οδηγούνται σε πλειστηριασμό. Τον περασμένο Ιανουάριο ο Γιώργος Μουρτζούχος έχασε τη βίλα του στην Εκάλη, ενώ πριν λίγες μέρες βγήκε σε πλειστηριασμό και άλλαξε χέρια μια ακόμη ιδιοκτησία του ίδιου και γιου του Αχιλλέα στο Καστρί.

Την ερχόμενη Τετάρτη 15 Ιουνίου έρχεται η σειρά μιας ιδιοκτησίας του Αχ. Μουρτζούχου στη Σύμη, που βγαίνει με επισπεύδουσα την Alpha Bank και με τιμή πρώτης προσφοράς 140.000 ευρώ.

Πρόκειται για παραδοσιακή διώροφη κατοικία με αυλή, σε γωνιακή θέση εντός του παραδοσιακού οικισμού, περιφραγμένη με τοιχίο με ξύλινες πόρτες εισόδου, η οποία, σύμφωνα με την έκθεση «εμφανίζει εικόνα εγκατάλειψης και πλημμελή εικόνα συντήρησης».

Το ακίνητο περιήλθε στην κυριότητα του οφειλέτη τον Αύγουστο του 2008, ενώ κατασχέθηκε για 80.000 ευρώ, που είναι μέρος συνολικής απαίτησης ύψους 2.031.284 ευρώ.

Στην περιγραφή του ακινήτου αναφέρεται ότι είναι μια διώροφη οικία που βρίσκεται στη Σύμη Δωδεκανήσου και στην περιοχή Γυμνάσιο (Άνω Πόλη), κτισμένη σε οικόπεδο 104,70 τ.μ., η οποία αποτελείται από ισόγειο δύο δωματίων επιφάνειας 56,70 τ.μ., αυλή 48 τ.μ., όροφο αποτελούμενο από δύο δωμάτια επιφάνειας 46,44 τ.μ., ενώ διαθέτει και στέρνα.

Το ακίνητο βαρύνεται με προσημειώσεις υπέρ της Alpha Bank για ποσό 960.000 ευρώ, υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς για ποσό 960.000 ευρώ και υπέρ της Probank για ποσό 144.000 ευρώ.

Οικόπεδα… χωρίς θέα στη Μύκονο

Η «Αρκάδων Ελλάς Α.Ε.» είναι μία ακόμη εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Πατρώνη που βρίσκεται στο στόχαστρο των πλειστηριασμών. Στην προκειμένη περίπτωση το σφυρί που έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει στις 20 Ιουλίου 2022 αφορά δύο αδόμητα αγροτεμάχια, εκτός σχεδίου πόλεως, στη θέση «Μεσσαριά-Σκυλάμπελα», στο μεσαίο τμήμα του νησιού της Μυκόνου, όπου υπάρχουν κυρίως εμπορικές χρήσεις, κατοικίες μόνιμων κατοίκων και μικρές μονάδες για τη φιλοξενία εργαζομένων στον τουρισμό.

Το ένα αγροτεμάχιο έχει έκταση 4.826 τ.μ. και βγαίνει με τιμή πρώτης προσφοράς 216.000 ευρώ, ενώ το δεύτερο έχει έκταση 4.238 τ,μ. και βγαίνει με τιμή εκκίνησης 201.000 ευρώ.

Τα δύο αγροτεμάχια αποκτήθηκαν από την εταιρεία «Αρκάδων Ελλάς», -όπου διαχειρίστρια είναι η κα Καλλιόπη Πατρώνη-, το 2006, ενώ η κατάσχεση έγινε για 100.000 ευρώ που αποτελεί μέρος της συνολικής απαίτησης. Επισπεύδουσα είναι η Intrum ως ειδική διάδοχος της Τράπεζας Πειραιώς.

Οι εξελίξεις με το 5άστερο “Akkadian Boutique Hotel”

Σε αντίθεση με τα παραπάνω, νέα δεδομένα υπάρχουν στην υπόθεση του ξενοδοχείου στη Μύκονο που έφερε την επωνυμία “Three Shades Mykonos”. Το ακίνητο και η όλη επιχείρηση ανήκει στον γνωστό επιχειρηματία του Νησιού των Ανέμων Μάρκο Νάζο, ο οποίος και το λειτουργούσε επί δεκαετίες ως boutique hotel Madupa. Στη συνέχεια μισθώθηκε για ένα διάστημα σε άλλο επιχειρηματία, επί της θητείας του οποίου δημιουργήθηκαν κάποια χρέη, οδηγώντας το ξενοδοχείο στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, όπως είχε αποκαλύψει το newmoney στις 27 Απριλίου.

Ωστόσο, εδώ και καιρό το ξενοδοχείο έχει περάσει ξανά στα χέρια του ιδιοκτήτη του, ο οποίος, όπως ανέφερε μιλώντας στο newmoney, έχει προχωρήσει σε τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων, -εξ ου και ο πλειστηριασμός τέθηκε σε αναστολή-, αλλά και σε ριζική ανακαίνισή του.

Έτσι, όπως ανέφερε ο κ. Νάζος, το ξενοδοχείο θα κάνει opening τις επόμενες ημέρες ως “Akkadian Boutique Hotel”, 5 αστέρων, με δυναμικότητα 31 δωματίων, πισίνα, μπαρ, εστιατόριο κ.α.

Κάπως έτσι έληξε ο «συναγερμός» για το συγκεκριμένο ξενοδοχείο που βρίσκεται στην νότια πλευρά της Χώρας της Μυκόνου σε απόσταση περίπου 5 λεπτών με το αυτοκίνητο από αυτή. Η περιοχή έχει δυτικό προσανατολισμό προς τη θάλασσα καλές συγκοινωνίες και καλό οδικό δίκτυο. Χαρακτηρίζεται κυρίως ως περιοχή με τουριστικές εγκαταστάσεις και εμπορικά καταστήματα, ενώ υπάρχουν λίγες κατοικίες μόνιμων κατοίκων και το δημοτικό σχολείο της Χώρας.

newmoneyΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ