ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε ποιες χώρες θα εξακολουθήσει η απαγόρευση πτήσεων και μετά την 1η Ιουλίου

 

Ο τουρισμός και τα αεροδρόμια «ανοίγουν» για… τα καλά στην Ελλάδα από την 1η Ιουλίου αλλά φαίνεται πως αυτό δεν θα ισχύσει για όλους. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως στην… “κόκκινη” λίστα για απαγόρευση πτήσεων προς την Ελλάδα μπαίνουν «μεγάλα ονόματα».

Από την 1η Ιουλίου θα επιτρέπονται οι διεθνείς πτήσεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως για κάποιες χώρες, ανάμεσά τους οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Σουηδία, η απαγόρευση πτήσεων θα εξακολουθήσει να ισχύει.

Σε ό,τι αφορά στις ΗΠΑ, σημειώνεται πως η απαγόρευση μπορεί να είναι πανευρωπαϊκή, αφού η Ε.Ε. εμφανίζεται αποφασισμένη να κλείσει τα σύνορά της για τους Αμερικανούς πολίτες.

Στη λίστα της Ελλάδας, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, φαίνεται να είναι και το Ισραήλ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου και συμφώνησαν η άφιξη τουριστών από το Ισραήλ στην Ελλάδα να μετατεθεί από τις 15 Ιουλίου.

Με τη Βόρεια Μακεδονία είναι κλειστά και τα χερσαία σύνορα, άρα δύσκολα θα επιτραπούν οι πτήσεις.

Πολλά θα κριθούν και από την τελική “κόκκινη” λίστα που θα διαμορφώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία δεν αποκλείεται εκτός από τις ΗΠΑ να βρίσκονται και η Ρωσία και η Βραζιλία. Σύμφωνα με το Euronews -το οποίο επικαλείται διπλωματικές πηγές- η λίστα την οποία έχει στην κατοχή της, δεν περιλαμβάνει τη Βραζιλία, το Κατάρ, τις ΗΠΑ και τη Ρωσία ανάμεσα στις χώρες, που θα επιτρέπεται σε πολίτες τους να εισέρχονται σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Το νέο σύστημα Passenger Locator Form (PLF)

Στη ζωή όσων… ταξιδεύουν αεροπωρικών θα μπει από την 1η Ιουλίου και μετά το νέο σύστημα Passenger Locator Form (PLF). Με το σύστημα αυτό, κανένας επιβάτης δεν θα μπορεί να κάνει check-in, εάν δεν δηλώσει πρώτα και υποχρεωτικά τη χώρα από την οποία ξεκίνησε το ταξίδι του. Κάτι που θα ελέγχεται και ηλεκτρονικά μέσω του IP της σύνδεσης του υπολογιστή. Ακόμη όμως και αν χρησιμοποιήσει κάποιος proxy server για να «ξεγελάσει» το σύστημα, δεν θα μπορεί να κάνει το ίδιο και με την κάρτα επιβίβασης.

Το σύστημα αυτό θα πρέπει να τεθεί σε λειτουργία αυστηρά από την 1η Ιουλίου, καθώς σύμφωνα με τον προγραμματισμό της κυβέρνησης ανοίγουν τα αεροδρόμια όλης της χώρας και θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός στους ελέγχους των επιβατών.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο έλεγχος στα αεροδρόμια από την 1η Ιουλίου δεν θα γίνεται πλέον με βάση τη χώρα άφιξης του αεροσκάφους, αλλά ανάλογα με το PLF του κάθε επιβάτη, δηλαδή τη χώρα από την οποία ξεκίνησε, κάτι που αναμένεται να λύσει και το σημερινό πρόβλημα με τους ελέγχους. Ακριβώς το ίδιο θα ισχύει και για τις οδικές, αλλά και τις θαλάσσιες μετακινήσεις.

Με πληροφορίες και από iatropedia.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ