ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Χ. Θεοχάρη και φορείς του τουρισμού ο Κ. Χρυσοχοΐδης, για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού

 

Σε έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού συμμετείχε ο Εντεταλμένος Τουρισμού Δωδεκανήσου. Πρώτη προτεραιότητα η προστασία των εργαζομένων στον κλάδο

Έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού με τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 24 Μαρτίου στις 14.00, παρουσία του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη , με την συμμετοχή εκπροσώπων από όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, εκπροσώπησε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος τουριστικής ανάπτυξης Δωδεκανήσου, Κωνσταντίνος Χρυσοχοΐδης.

Το κυρίαρχο θέμα συζήτησης, ήταν η αντιμετώπιση των προβλημάτων στις τουριστικές επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους που πλήττονται από την επιδημία του κορωνοϊού. Παράλληλα έγινε συζήτηση, για τον σχεδιασμό και την προετοιμασία που πρέπει να γίνει από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την επόμενη μέρα και τις ενέργειες που οφείλουν να κάνουν, προκειμένου η χώρας μας να είναι πανέτοιμη, να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις που θα προκύψουν.

Στην τηλεδιάσκεψη έκδηλος ήταν ο προβληματισμός για το τι μέλλει γενέσθαι και στο πλαίσιο αυτό, κατατέθηκαν προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Οι πρωτοβουλίες θα αναληφθούν από την κάθε Περιφέρεια ξεχωριστά, αλλά και σε επίπεδο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, και θα τεθούν υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. Στόχος των πρωτοβουλιών αυτών θα είναι η αποτελεσματική προώθηση και προβολή του τουριστικού προϊόντος της χώρας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, στην τοποθέτηση του, αποτύπωσε και περιέγραψε όλα τα προβλήματα των επιχειρήσεων και των εποχιακών, που προήλθαν από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, στην βαριά βιομηχανία της χώρας. Ειδικότερα, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Προτεραιότητα όλων μας αποτελεί η ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊοϋ. Αναφορικά με τον τουρισμό, επικροτούμε τα μέτρα που λαμβάνονται από την κυβέρνηση, για την στήριξη των εποχιακών εργαζομένων και των επιχειρήσεων, που πλήττονται από την εξάπλωση του ιού. Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους, είναι θετικό που η κυβέρνηση προχωρά έγκαιρα τη διαδικασία της αποζημίωσή τους.».

Για τις επιχειρήσεις κρίνεται αναγκαία η λήψη μέτρων που θα διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία τους αλλά και τη διατήρηση της ικανότητάς τους, να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ