ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός Αϊτή: Στους 1.419 οι νεκροί – Τουλάχιστον 37.000 σπίτια καταστράφηκαν

Ο ακόμη προσωρινός απολογισμός του σεισμού 7,2 βαθμών Ρίχτερ ο οποίος έπληξε, το πρωί του Σαββάτου, τη νοτιοδυτική Αϊτή έγινε ακόμη βαρύτερος την Δευτέρα. Οι νεκροί έφθασαν τους 1.419 και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 6.900, σύμφωνα με τις υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας της χώρας της Καραϊβικής.

Την ίδια ”ώρα, ο ισχυρός σεισμός – σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία 0 έχει καταστρέψει τουλάχιστον 37.000 σπίτια, αφήνοντας χιλιάδες οικογένειες στον δρόμο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το σπίτι του Μαρσέλ Φρανσουά στην Καγιέ δεν απέμειναν παρά μόνο συντρίμμια. Μόνο χάρη στο κινητό του τηλέφωνο, αφηγήθηκε ο τριαντάρης αυτός, «είμαι ζωντανός ακόμα, διότι μπόρεσα να πω στον κόσμο έξω πού βρισκόμουν».

360p geselecteerd als afspeelkwaliteit

Ο νεότερος αδελφός του, ο Τζομπ, με τη βοήθεια γειτόνων, χρειάστηκε τρεις ώρες για να τον βγάλει από τα συντρίμμια. Οι άνθρωποι που έσωσαν τον Μαρσέλ Φρανσουά δεν είχαν κανένα μέσο στη διάθεσή τους – μόνο τα χέρια τους.

«Ήμουν στο λεωφορείο, πήγαινα στη δουλειά όταν έγινε ο σεισμός. Κατάφερα να μιλήσω με τον Μαρσέλ στο τηλέφωνο και μου είπε ‘έλα να με σώσεις, έχω καταπλακωθεί από το μπετόν’», εξήγησε ο Τζομπ Φρανσουά.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ