ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σεισμός στην Κρήτη: Χωρίς νερό και φαγητό οι κάτοικοι στο Αρκαλοχώρι που ισοπέδωσε ο Εγκέλαδος

Σε απόγνωση άφησε τους κατοίκους του Αρκαλοχωρίου ο σεισμός των 5,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ. Οι περισσότεροι έχασαν το βιός τους μέσα σε 1′ λεπτό!

Όσο περνούν οι ώρες οι κάτοικοι στο Αρκαλοχώρι αγωνιούν τόσο για την επόμενη ημέρα, αλλά και για το πώς θα καλύψουν άμεσες ανάγκες τους, όπως πόσιμο νερό και φαγητό.

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι αναζήτησαν από μόνοι τους νερά και τροφή για τους κατοίκους, με τα περισσότερα καταστήματα να έχουν υποστεί ζημιές και να μην μπορούν να γίνει διάθεση καταναλωτικών αγαθών. Ευτυχώς, σούπερ μάρκετ της περιοχής προσφέρει δωρεάν νερά και μακαρόνια.

Νωρίτερα, στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία όλων των αρμόδιων αρχών, καθώς και του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη.

Ο Δήμος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ στήνονται οι πρώτες σκηνές για να διανυκτερεύσουν απόψε οι σεισμόπληκτοι.

Μάλιστα, περιπολικά περνούν απ’ όλα τα χωριά και ενημερώνουν τους κατοίκους, των οποίων τα σπίτια έχουν πληγεί και δεν είναι πλέον κατοικήσιμα ότι θα πρέπει να πάνε στο Εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου, όπου στήνονται σκηνές για να διανυκτερεύσουν.

Την ίδια ώρα, πολλοί κάτοικοι, φοβούμενοι επιδρομές από κλέφτες, παραμένουν έξω από τα σπίτια τους.

newsitΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ