ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός στην Τουρκία: «Όλοι έβγαιναν στις πόρτες και μας χειροκροτούσαν» λέει Έλληνας διασώστης

 

Ο Ανδρέας Κορίκης, μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, μίλησε για τις στιγμές που βίωσε στην Τουρκία μετά τον φονικό σεισμό αλλά και για την υποδοχή που έλαβαν από τους Τούρκους πολίτες κατά την επιστροφή τους.

Ο κόσμος τους υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης με χειροκροτήματα, λέγοντας «ευχαριστούμε». Ο Ανδρέας Κορίκης, όπως δήλωσε στο Mega και την εκπομπή «Live News», αυτά που εξέλαβαν από τον κόσμο ήταν ευχαριστίες και όπου τους έβλεπαν, τους χειροκροτούσαν.

«Όλοι επικρότησαν αυτή την προσπάθεια, ακόμα και η κυβέρνηση. Η επιστροφή μας εξελίχθηκε σε μια εκδήλωση. Το μεγαλύτερο για εμάς ήταν στο παζάρι της Κωνσταντινούπολης στην Τουρκία. Εκεί επειδή είχαμε χρόνο, κατεβήκαμε στο κέντρο. Ο απλός κόσμος κατάλαβε πως είμαστε η ομάδα διάσωσης. Όλοι έβγαιναν στις πόρτες και μας χειροκροτούσαν».

Δείτε βίντεο:

Ο κ. Κορίκης αναφέρθηκε και στις στιγμές που έζησε, λέγοντας πως αυτό που θα μείνει χαραγμένο στο μυαλό του ήταν η διάσωση δύο γυναικών σε διπλανό σημείο από αυτό που επιχειρούσαν ολόκληρο το προηγούμενο το βράδυ.

«Αυτή ήταν μια συνολική προσπάθεια. Οι στιγμές είναι πολλές και καλές και κακές. Αυτό που μας έκανε εντύπωση ήταν η έκταση της καταστροφής. Σε ένα τετράγωνο, μόνο δύο πολυκατοικίες όρθιες. Ο πόνος των ανθρώπων, η απώλεια αλλά αυτό που με τάραξε έμενα ήταν πως δίπλα από εκεί που προσπαθούσαμε όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα βγάλαμε δύο γυναίκες ζωντανές».

protothemaΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ