ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων: Εντός Οκτωβρίου η συζήτηση για το κυβερνητικό σχέδιο

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα συζητήσουν το εθνικό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων εντός Οκτωβρίου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές και πρόκειται να εφαρμοσθεί από το τέλος Νοεμβρίου – αρχές Δεκεμβρίου.

Η συζήτηση πολιτικών αρχηγών για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων γίνεται με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, καθώς ήδη έχει εκπονηθεί σχέδιο από την Προεδρία της Κυβέρνησης και την Γενική Γραμματεία Συντονισμού, σε συνεργασία με δώδεκα συναρμόδια Υπουργεία, που είχε συζητηθεί σε επίπεδο Υπουργικού Συμβουλίου στις 30 Αυγούστου.

Ήδη, ο Άκης Σκέρτσος έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook ότι «στην καταιγίδα, υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα».

«Τα τελευταία γεγονότα αποτελούν ένα συλλογικό τραύμα για όλους μας. Τα σκοτάδια της ανθρώπινης ψυχής μας σοκάρουν βαθιά. Αλλά δεν πρέπει να μας αδρανοποιήσουν. Παράλληλα με την αστυνομική και δικαστική έρευνα, το αμέσως επόμενο διάστημα το εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση θα έρθει προς συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων και αμέσως μετά θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Η ελληνική πολιτεία μαζί με την κοινωνία πρέπει να δράσουν ενωμένες για να δώσουμε λύσεις και απαντήσεις που θα είναι σύγχρονες και ολοκληρωμένες με μοναδικό κριτήριο την προστασία των ανηλίκων», προτείνει ο υπουργός Επικρατείας, που υπενθυμίζει, συγχρόνως, την ανάρτηση που είχε κάνει στις 30 Αυγούστου, με τα συγκεκριμένα μέτρα – δράσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του ειδεχθούς φαινομένου.

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ