ΔΙΑΦΟΡΑ

Σφίγγει ο κλοιός: Lockdown μόνο για ανεμβολίαστους, νέα αυστηρά μέτρα σε εστίαση, σούπερ μάρκετ, λιανεμπόριο

Η επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα της χώρας με την κατάσταση στα νοσοκομεία να εξακολουθεί να παραμένει ασφυκτική και δη στη Βόρεια Ελλάδα, φέρνει την κυβέρνηση ένα βήμα πριν τα νέα μέτρα αλά lockdown για τους ανεμβολίαστους.

Υπενθυμίζουμε πως πολλές χώρες στην Ευρώπη αρχίζουν να επιβάλουν καθολικό ή και τοπικό lockdown, καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα.

Την ερχόμενη εβδομάδα, η Επιτροπή των Ειδικών θα συνεδριάσει επαναξιολογώντας την κατάσταση, ενώ υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο και για νέα, επιπρόσθετα μέτρα που θα αφορούν τους ανεμβολίαστους.

Ποια νέα μέτρα εξετάζονται για τους ανεμβολίαστους;

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr εξετάζεται το ενδεχόμενο οι ανεμβολίαστοι να μπαίνουν στα σούπερ μάρκετ μόνο με την επίδειξη αρνητικού rapid test, ενώ εξετάζεται και η επαναφορά του click away.

Μάλιστα ένα μέτρο που συνιστούν καθημερινά οι γιατροί είναι η χρήση υποχρεωτικής διπλής μάσκας στα ΜΜΜ, ενώ αναμένεται να συζητηθεί και ο αποκλεισμός των ανεμβολίαστων από τους μεικτούς χώρους εστίασης.

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα το πρωί και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης δήλωσε πως προς το παρόν εξετάζεται η αποδοτικότητα των μέτρων που έχουν ήδη παρθεί και τα επιπρόσθετα -αν κριθούν αναγκαία- θα αφορούν μόνον τους ανεμβολίαστους.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ