ΕΛΛΑΔΑ

«Σφράγισε» τον Έβρο ο Στρατός

 

 

Η απόφαση της Τουρκίας να αφήσει ανεξέλεγκτες τις μεταναστευτικές ροές προς τον Έβρο κάθε άλλο παρά σαν κεραυνός εν αίθρια έσκασε στην ηγεσία του ΓΕΕΘΑ. Ο Αρχηγός, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλωρος, βρίσκεται καθημερινά σε διαρκή επικοινωνία με τους δυο υποστράτηγους διοικητές των Μεραρχιών, τον Άγγελο Χουδελούδη της 12ης και τον Άγγελο Ιλαριδη της 16ης, ο οποίος έχει αναλάβει και τα καθήκοντα διοίκησης του Δ’ Σώματος Στρατού.

Ήδη, εδώ και μήνες, ο νυν αρχηγός ΓΕΣ και πρώην Διοικητής του Δ’ Σώματος, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, είχε εκπονήσει διαφορά σχέδια αντιμετώπισης κάθε πιθανού σεναρίου με μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία.

Η 16η Μεραρχία ήδη έχει αυξήσει τα μέτρα επιτήρησης στα χερσαία σύνορα ενώ η 12η Μεραρχία έχει αυξήσει εκτός από τις χερσαίες και τος πλωτές περιπολίες στο Δέλτα του Έβρου.

Ταυτόχρονα, με θερμικές κάμερες και ένα πυκνό δίκτυο που από κοινού έχουν αναπτύξει τους τελευταίους μήνες με την Ελληνική Αστυνομία έχουν πλήρη εικόνα για σχεδόν όλο το μήκος των συνόρων. Γι’ αυτό και αποφάσισαν να προχωρήσουν άμεσα στην αντίδραση με ρίψη δακρυγόνων το πρωί της Παρασκευής όταν ομάδα περίπου 50 ατόμων προσπάθησε να εισέλθει παράνομα στην χώρα και απωθήθηκε.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, επισκέφθηκαν αρκετά από τα σημεία «θερμού» ενδιαφέροντος, όπου είδαν από πρώτο χέρι τι πραγματικά συμβαίνει ενώ έλαβαν και πλήρη εικόνα κατά την επίσκεψη τους στο κέντρο κοινών επιχειρήσεων και συντονισμού Στρατού και ΕΛ.ΑΣ., το οποίο έχει εξοπλιστεί με εξελιγμένα συστήματα επιτήρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έδωσε οδηγίες για να προχωρήσουν άμεσα οι δυνάμεις στην αύξηση των περιπολιών, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στις εμφανείς περιπολίες ενώ αποφασίστηκε και ο διπλασιασμός των περιπολιών από αέρος με τα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ