ΕΛΛΑΔΑ

Σκέψεις να κλείσουν τα αεροδρόμια αλλά «σε ύστερη φάση»

 

Το να κλείσουν όλα τα αεροδρόμια ώστε να την υπάρξει μεγαλύτερη διασπορά του κορονοϊού είναι ένα μέτρο που εξετάζει η κυβέρνηση, όπως είναι γνωστό εδώ και καιρό. Αλλά όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, είναι μέτρο που εξετάζεται σε «ύστερη φάση».

Σε αυτή τη φάση, είπε ο Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας το Σάββατο (28.03.2020) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η κυβέρνηση μεριμνά για τον επαναπατρισμό Ελλήνων μόνο για λόγους υγείας ή έλλειψης στέγης σε χώρες του εξωτερικού, καθώς όπως υπογράμμισε το σύστημα έχει ήδη επιβαρυνθεί σημαντικά από την καραντίνα όσων φρόντισαν ήδη να επιστρέψουν και τη διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους.

«Σε μία ύστερη φάση κι αυτό είναι ανοιχτό (σ.σ. κλείσιμο όλων των αεροδρομίων). Ήδη υπάρχει απαγόρευση πτήσεων από χώρες με υψηλούς δείκτες κρουσμάτων, όμως έρχονται ακόμα πτήσεις.

Ήδη 6.500 άτομα προερχόμενα από το εξωτερικό είναι σε καραντίνα. Αυτό επιβαρύνει το σύστημα, επειδή γίνεται μία πολύ σοβαρή δουλειά και στο κομμάτι της αστυνόμευσης, της επιτήρησης και ιχνηλάτησης για να περιορίζονται κι όσοι έρχονται σε επαφή μαζί του.

Είναι μια επιβάρυνση που δεν μπορούμε να επωμιστούμε απολύτως.

Γι’ αυτό είπαμε ότι θα δεχτούμε επιστροφές μόνο για λόγους υγείας ή αν δεν υπάρχει στέγη. Άνθρωποι που δεν έχουν λόγο να έρθουν τώρα στην Ελλάδα δεν θα έρθουν», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Γεραπετρίτης.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ