ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή απάντηση Αθήνας στην Τουρκία: Οξύμωρο να μας κατηγορεί για αποσταθεροποίηση στην αν. Μεσόγειο

Οι αιτιάσεις της Τουρκίας απορρίπτονται στο σύνολό τους ως αβάσιμες, διαμηνύει η Ελλάδα στην Άγκυρα, μετά το απειλητικό κρεσέντο των τελευταίων ημερών. Και τονίζει ότι δεν γίνεται να μιλά για την Ελλάδα και την Κύπρο η χώρα που τις απειλεί με πόλεμο!

«Είναι τουλάχιστον οξύμωρο ότι μία χώρα, η οποία απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο εφόσον η χώρα μας εφαρμόσει τα νόμιμα δικαιώματά της, παραβιάζει σχεδόν καθημερινά την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, καθώς και της Κυπριακής Δημοκρατίας, και εκτοξεύει απαράδεκτες προκλητικές δηλώσεις και απειλές, παράλληλα μας κατηγορεί ότι αποσταθεροποιούμε την Ανατολική Μεσόγειο», σημειώνουν διπλωματικές πηγές. Απαντώντας στην Τουρκία.

«Η χώρα μας θα συνεχίσει να δρα με αποκλειστικό γνώμονα την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων και την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, έχοντας ως πυξίδα τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και ιδιαίτερα του διεθνούς δικαίου της θάλασσας. Απορρίπτουμε στο σύνολό τους τις αβάσιμες τουρκικές αιτιάσεις», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

newsit
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ