ΕΛΛΑΔΑ

SMS στο 13033: Πότε έρχεται το τέλος του;

Η κυβέρνηση με βάση την εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων του υπ. Υγείας θα σχεδιάσει το σταδιακό άνοιγμα της χώρας, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μέσα στον Απρίλιο, ίσως και από τις 5 του μηνός.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, το λιανεμπόριο, εφόσον υπάρξει σταθεροποίηση στα επιδημιολογικά δεδομένα ίσως ανοίξει στις 5 Απριλίου, με κυβερνητικά στελέχη πάντως να διαμηνύουν πως μπορεί το άνοιγμα να πάει μια εβδομάδα πίσω, προκειμένου να μην διακινδυνεύσουν νέα αναζωπύρωση της πανδημίας.

Η επιδημιολογική εικόνα θα κρίνει τις αποφάσεις των ειδικών σχετικά με τη μέθοδο λειτουργίας του λιανεμπορίου είτε με click away και του click in shop είτε απελευθέρωση της αγοράς με βάση τον αριθμό καταναλωτών, ανάλογα τα τετραγωνικά των καταστημάτων.

Αναφορικά με το ζήτημα των διαδημοτικών μετακινήσεων θεωρείται συζητείται η απελευθέρωσή τους στις 5 Απριλίου.

Όσο για την εστίαση, χθες ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος έδωσε το σύνθημα για την επανεκκίνηση, λέγοντας «θα ανοίξουμε κάποια στιγμή μέσα στον Απρίλιο και την εξωτερική εστίαση».

Και κάπου εκεί όταν θα ανοίξει η εστίαση, θα έρθει και η πλήρης κατάργηση του sms στο 13033.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση στο πρώτο κύμα της πανδημίας κατήργησε το SMS στο 13033 όταν άνοιξαν μερικά καταστήματα, ωστόσο εξακολουθούσαν να ισχύουν οι περιορισμοί στην κυκλοφορία εκτός νομού.

Την κατάργηση του sms είχε ανακοινώσει με διάγγελμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας «Από την επόμενη Δευτέρα, 4 Μαΐου, αίρονται οι περιορισμοί στην μετακίνηση των πολιτών. Καταργούνται, με άλλα λόγια, η γραπτή άδεια και τα σχετικά SMS. Θα εξακολουθήσουν, όμως, να ισχύουν για τουλάχιστον δύο εβδομάδες οι περιορισμοί στην κυκλοφορία εκτός νομού της κατοικίας μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον για τα καταστήματα αναμένεται να χρησιμοποιούμε το sms στο 13032, το οποίο θα έχει τρίωρη χρονική διάρκεια και θα δίνει άδεια μόνο για μία φορά την ημέρα.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ