12vima ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Σοκάρει η κατάθεση ενός Ροδίτη θύμα του ψευτογιατρού: “Ήμουν όρθιος και κατέληξα σε αναπηρικό καροτσάκι”

“Ήμουν όρθιος και κατέληξα σε αναπηρικό καροτσάκι” καταθέτει θύμα του 47χρονου ψευτο-γιατρού Νίκου Κοντοστάθη. Του είχε αποσπάσει τμηματικά σχεδόν 60.000 ευρώ. Ο “Νίκος Κόντος” όπως παρουσιαζόταν, είχε πάει στην Ρόδο για να του δώσει την θεραπεία ίασης των κινητικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.

Το θύμα ισχυρίζεται ότι περπατούσε κανονικά, παρότι είχε προβλήματα, ωστόσο μετά την “θεραπεία” του Κοντοστάθη και την διακοπή της πραγματικής θεραπείας καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι, αποδίδοντας την ραγδαία επιδείνωση της υγείας του στις οδηγίες και τα “γιατροσόφια” του ψευτο-γιατρού.

Από τις αρχικές 45 περιπτώσεις θυμάτων του, που εμπεριέχονται στην δικογραφία, μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης και φωτογραφιών του, τα στελέχη του τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έχουν δεχθεί ακόμη 55 καταγγελίες πολιτών, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό πάνω από 100…

Αλοιφές για την… απώλεια μαλλιών

Οι 22 από αυτές είναι στην επαρχία και συγκεκριμένα, Λαμία, Λάρισα, Βόλο, Ρόδο και 33 στην Αττική. Αυτές οι καταγγελίες έχουν ομαδοποιηθεί, και λαμβάνονται 4-5 καταθέσεις την ημέρα. Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει πέντε άτομα, τρία στην επαρχία και δύο στην Αθήνα. Από αυτές τις μαρτυρίες πολιτών, ο ψευτο-γιατρός φέρεται να έδινε βότανα και αλοιφές ακόμη και για την… απώλεια μαλλιών, ενώ εκτός από καρκινοπαθείς, μπορούσε να… θεραπεύσει άτομα με δερματολογικά, κινητικά, ορθοπεδικά και άλλα προβλήματα.Το απόγευμα της Τρίτης κατέθεσε και η μητέρα 17χρονου σήμερα παιδιού, που αντιμετώπιζε σοβαρό κινητικό πρόβλημα. Ο “βοτανοθεραπευτής” Κοντοστάθης της πήρε 500 ευρώ για την δήθεν θεραπεία του, ωστόσο το παιδί διέκοψε την δική του και μέσα σε ένα μήνα σταμάτησε να βαδίζει, με αποτέλεσμα να καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι.

Ένας συγγενής γυναίκας, που έχασε τη ζωή της στην Κρήτη, καταγγέλλει πως και εκείνος έπεσε θύμα του ψευτο-γιατρού, υποστηρίζοντας μάλιστα πως είχε κοντά του και άλλους ειδικευόμενους νεαρούς γιατρούς, ενώ είχε γνώση του φακέλου με την ιατρική υπόθεση της συζύγου του. Ο Κοντοστάθης, σύμφωνα με τον συγγενή της γυναίκας, του είχε αναφέρει πως αν γίνει κάποια μετάσταση μπορεί να του κανονίσει χειρουργείο στη… Βοστώνη.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν με ιδιαίτερη προσοχή όλες τις νέες καταγγελίες που έχουν στα χέρια τους, προκειμένου να επαληθεύσουν αν πράγματι σχετίζονται με την δράση του Νικόλαου Κοντοστάθη. Αυτές που θα αξιολογηθούν ως αξιόπιστες θα ενταχθούν συμπληρωματικά στη δικογραφία της υπόθεσης.

Οι … μεταθέσεις

Μία γυναίκα από την Λάρισα κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι ο σύζυγός της είχε γνωρίσει τον “Κόντο” σε επίσκεψή του στο Άγιο Όρος, μαζί με τον κουμπάρο του, 3-4 χρόνια πριν πεθάνει ο άνδρας της στις 28 Απριλίου 2017. Ο “Κόντος” είχε συστηθεί ως πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και είχε προτείνει στον άνδρα της μια ολιστική θεραπεία με βότανα, υποστηρίζοντας “ότι θα γίνει καλά”, καθώς έπασχε από γλοιοβλάστωμα, με ημιπάρεση στην δεξιά πλευρά του μετά από χειρουργείο αφαίρεσης μέρους του όγκου. Ο σύζυγός της παρέλαβε… τσάι-αχίλλεια και ένα μπουκάλι με υγρό από τον “Κόντο” χωρίς να καταβάλει χρήματα, ωστόσο δεν ακολούθησε την θεραπεία φοβούμενος λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του.

Ο “Κόντος” τον Μάρτιο του 2017 τους επισκέφθηκε στο σπίτι τους στη Λάρισα με στρατιωτική στολή… πιλότου. Τόσο πριν, όσο και μετά τον θάνατο του άνδρα της, ο “Κόντος” μεσολαβούσε για μεταθέσεις των παιδιών του στο στρατών. Ένας κουμπάρος του συζύγου της, πυροσβέστης, είχε συναντήσει και αυτός τον “Κόντο” στη Μονή Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος, ο οποίος συστήθηκε ως πιλότος, πνευματικό παιδί γέροντα και δεξί του χέρι. Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι συνάντησε τον “Κόντο” πριν από δύο μήνες, ενώ είχε επικοινωνήσει μαζί του στις 10 Μαΐου 2020 για να πάνε μαζί στο Άγιο Όρος. Ο πυροσβέστης ισχυρίστηκε ότι ο “Κόντος” μεσολαβεί για μεταθέσεις στρατιωτών ενώ βοηθά ακόμη και αστυνομικούς.

Πληροφορίες από THETOC.GR

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ