ΔΙΑΦΟΡΑ

Σοκάρει η Σεμίνα Διγενή για Φιλιππίδη: “Την έστειλε στο νοσοκομείο από τα “θεατρικά” χαστούκια…”

 

Η Σεμίνα Διγενή μίλησε για το κίνημα “MeeToo” ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συνεργασία της με τον Πέτρο Φιλιππίδη και στα διάφορα ευτράπελα που η ίδια συνάντησε.

Με αφορμή το κίνημα του #ΜeΤοο, θα ήθελα να μου πεις πού κατά τη γνώμη σου πρέπει να αναζητηθεί η ρίζα των επαναλαμβανόμενων γυναικοκτονιών κακοποιήσεων.

Που αλλού εκτός από το σύστημα βίας και της εκμετάλλευσης, που τροφοδοτεί τα πιο βάρβαρα, τα πιο απάνθρωπα ένστικτα και διευκολύνει όλες αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις απέναντι στις γυναίκες και σε όποιον θεωρείται ασθενέστερος. Με τον ατομισμό, το νταϊλίκι και το «ο θάνατος σου η ζωή μου» διαπαιδαγωγήθηκαν γενιές και γενιές. Αναρωτιόμαστε ακόμη ποιος κράτησε τόσα χρόνια στο απυρόβλητο Φιλιππίδηδες, Λιγνάδηδες, πιλότους και άλλους τέτοιους ανθρώπους.

Νομίζω πως με τον Πέτρο Φιλιππίδη κάποια στιγμή συνεργαστήκατε.

Βέβαια. Αποδέχθηκα πριν αρκετά χρόνια την πρόταση του να αναλάβει η εταιρεία μου επικοινωνίας την προβολή των παραστάσεων του. Δεν ευοδώθηκε η συνεργασία μας και μετά από ενάμιση μήνα αποχώρησα.

διγενή-1

 

Ποιο ήταν το πρόβλημα;

Δεν καταφέραμε να συνεννοηθούμε, δεν ακολουθούσε τις συμβουλές μου σε σχέση με τις εμφανίσεις και τις δηλώσεις του στα ΜΜΕ καταφέρνοντας να γίνει αντιπαθής με όσα έλεγε και έκανε. Την ίδια περίοδο, πολλοί από τους ηθοποιούς της παράστασης μου εμπιστεύονταν καθημερινά τα πάθη τους εξαιτιάς της βάναυσης συμπεριφοράς του στα παρασκήνια αλλά και πάνω στη σκηνή. Μου έλεγαν τι τραβούσαν. Μάλιστα κάποια φορά μια νεαρή ηθοποιός χρειάστηκε να πάει στο νοσοκομείο γιατί τα «θεατρικά» χαστούκια που της έδινε στην παράσταση ήταν υπέρ το δέον ρεαλιστικά.

Και;

Τους προέτρεπα να μιλήσουν και να μην επιτρέψουν τον περαιτέρω εξευτελισμό τους, αλλά δεν τολμούσαν. Δεν γινόταν να το επιβάλλω. Δεν με σήκωνε εκείνο το άρρωστο κλίμα κι έτσι έφυγα. Είδες ότι και ο ηθοποιός Γ. Ψάλτου μίλησε μετά από καιρό, όταν αισθάνθηκε έτοιμος να αναφερθεί στο ξυλοκόπημά του. Υπάρχουν και γυναίκες ηθοποιοί που δεν νομίζω να έχουν μιλήσει ακόμη. Τα συζητούσαμε αυτά και με τον αξέχαστο Χρήστο Σιμαρδάνη.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ