ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Σωματείο Ιδ. Υπαλλήλων: Κάλεσμα μπροστά στην 49η επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου

 

Στην 49η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου συνεχίζουμε να βγάζουμε πολύτιμα διδάγματα για το σήμερα. Ο αντιδικτατορικός αγώνας του λαού μας, των χιλιάδων εργαζομένων, νέων, γυναικών, αλλά και οι κορυφαίες του στιγμές όπως ήταν οι ημέρες του Νοέμβρη του ‘73 αποτελούν φάρο για τις μάχες που έχουμε να δώσουμε.

Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο παλεύοντας μέσα από τα σωματεία μας, μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς, ενάντια στο κύμα ακρίβειας, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Ακόμα και σήμερα συγκινούν τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα του Πολυτεχνείου, γιατί είναι πέρα για πέρα επίκαιρα. Το «ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ – ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ» μας καλεί σήμερα να στεκόμαστε απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις επεμβάσεις όπως και αυτή στην Ουκρανία, απέναντι στα ιμπεριαλιστικά μπλοκ ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ρωσία που δολοφονούν αμάχους, σπέρνουν προσφυγιά και σκορπούν φτώχεια και πείνα σε πολλές γωνιές του πλανήτη. Απέναντι στην εμπλοκή της χώρας μας σε «συμμαχίες» και πολέμους που όχι μόνο δεν εξασφαλίζουν την ειρήνη, αλλά πολύ περισσότερο που δίνοντας γη και ύδωρ μας κάνουν και πιθανό στόχο.  Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις. Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας. Να μη εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο, στη Σούδα και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.

Το «ΨΩΜΙ –ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» μας καλεί σήμερα να μη συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα που παίρνουμε για μισθό, με τη ζωή με voucher και pass, με τα καλάθια της κοροϊδίας και μάλιστα την ίδια ώρα που κάποιοι λίγοι θησαυρίζουν από τον δικό μας κόπο. Να μη συμβιβαζόμαστε με τους υπέρογκους λογαριασμούς της ΔΕΗ ή το κομμένο ρεύμα για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων της ενέργειας.

Η ιστορία γράφεται με ανυπακοή

Η απεργία στις 9 Νοέμβρη απέδειξε ότι ο λαός μπορεί να έρθει στο προσκήνιο. Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων δείχνει το δρόμο της σύγκρουσης με τους επιχειρηματικούς ομίλους και την κυβέρνηση, στον διεκδικητικό αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, για συλλογικές συμβάσεις, για φτηνό ρεύμα και τρόφιμα.

Μοναδική διέξοδο για τους εργαζόμενους, το λαό μπορεί να δώσει η δική του πάλη . Ο αγώνας που θα στοχεύει στο κέντρο τον ταξικό αντίπαλο, τους επιχειρηματικούς ομίλους και το πολιτικό προσωπικό τους, ο αγώνας δηλαδή για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Έτσι τιμάμε εμείς τους νεκρούς της αντιδικτατορικής πάλης και τους αγώνες τους.

Η απεργία στις 9 Νοέμβρη να έχει συνέχεια στις 17 Νοέμβρη!

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο

Στις 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

στις 17:00 στην πύλη του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ