ΔΙΑΦΟΡΑ

Σπαγγέτι με κιμά από Ελληνικό λουκάνικο μαύρου χοίρου, λιαστή ντομάτα και φέτα ΠΟΠ – Του Γιώργου Αναστασιάδη

 

Απόδοση: [4-6]

Χρόνος προετοιμασίας: [20’]

Συνολικός χρόνος: [45’]

Συστατικά

Ελληνικό λουκάνικο μαύρου χοίρου (βιολογικό) | 4 μέτρια

Ζυμαρικά σπαγγέτι Νο7 |  500 γρ

νερό| 5 λίτρα (για ζυμαρικά)

κρεμμύδι ξερό | 1 μεγάλο ψιλοκομμένο

πράσο | 1, το άσπρο μέρος, ψιλοκομμένο

πιπεριά τσίλι |1 μικρή, κατά προτίμηση χωρίς τα σπόρια

πιπερία πράσινη |1 κυβάκια

Καρότο | 1, στον τρίφτη

σκόρδο |1 σκελίδα

Μυρώνι | μισό ματσάκι, ψιλοκομμένο

Ελαιόλαδο | 3 κ.σ

Κόκκινο ημίγλυκο κρασί |100 ml

νερό ή ζωμός κότας | 200 ml

πάστα ντομάτας |1 κ.σ

ντομάτα κονκασέ ή πούλπα | 300 γρ

φύλλα δάφνης | 2

Γαρίφαλο | μισό κ.γ

Θυμάρι ξερό | 1 κ.σ

Φέτα Ελληνική | για γαρνίρισμα

λιαστή ντομάτα | 5-6 φέτες,για γαρνίρισμα, λωρίδες

φρέσκο πιπέρι μαύρο – αλάτι  

Οδηγίες

ΒΗΜΑ 1ο:  Επεξεργαζόμαστε πολύ καλά τα υλικά μας. Πλένουμε πολύ σχολαστικά τα λαχανικά μας, και στην συνέχεια τα κόβουμε στο επιθυμητό σχήμα που σας διευκρινίζω. Έπειτα, αφαιρούμε το περίβλημα από τα λουκάνικα και ψιλοκόβουμε τη σάρκα.

ΒΗΜΑ 2ο: Καθώς έχουμε έτοιμη όλη την προετοιμασία μας, είμαστε έτοιμοι για το σημείο της θερμικής επεξεργασίας. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο από το ελαιόλαδο και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε τον κιμά για 2-3 λεπτά. Εφόσον έχει καβουρδιστεί καλά, προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο ακόμη, τα λαχανικά μας και αφήνουμε να βγάλουν όλα τα αρώματα τους. Στην συνέχεια, προσθέτουμε την πάστα ντομάτας, τα φύλλα δάφνης και περιμένουμε 1 λεπτό ανακατεύοντας. Έπειτα, σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί εντελώς, ώστε να μην μείνει η αλκοόλη. Επιπρόσθετα, ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ ή την πούλπα, τον ζωμό, το γαρίφαλο, το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου για 20’.

ΒΗΜΑ 3ο: Παράλληλα, ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά μας. Για κάθε 100 γρ ζυμαρικών χρειαζόμαστε 1 λίτρο νερό. Για ένα πακέτο, λοιπόν, 500 γρ χρειαζόμαστε 5 λίτρα νερό. Το νερό πρέπει να κοχλάζει έντονα πριν ρίξουμε τα ζυμαρικά. Λίγο πριν βράσει, προσθέτουμε θαλασσινό αλάτι, κατά προτίμηση χοντρό. Στα 5 λίτρα, υπολογίζουμε 1 κουταλιά. Πάντα βλέπουμε τις οδηγίες του πακέτου για το βράσιμο. Για να είμαστε απολύτως σίγουροι, δοκιμάζουμε 1 – 2 λεπτά προτού ολοκληρωθεί ο προτεινόμενος χρόνος. Στην συνέχεια, καθώς έχει φτάσει στο τελικό στάδιο ο κιμάς, σουρώνουμε τα ζυμαρικά, δεν τα ξεπλένουμε και τα ενώνουμε αμέσως με τη σάλτσα, χωρίς να τα λαδώσουμε. Εναλλακτικά, τα λαδώνουμε ελαφρώς (3 κουταλιές λάδι για 500 γρ) και τα σερβίρουμε με τη σάλτσα από πάνω.

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ: Σε ένα άσπρο πιάτο βαθύ ή πλατύ τοποθετούμε τα μακαρόνια με μια πιρούνα και μια κουτάλα στριφογυρίζοντας τα. Τρίβουμε λίγη φέτα, τοποθετούμε την λιαστή ντομάτα και στο τέλος πασπαλίζουμε με τα μυρώνια και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!

 



ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ