ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπόντα Πομπέο στην Τουρκία κατά την αποχώρησή του από την Ελλάδα

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο μετά την Ελλάδα θα μεταβεί στη Ρώμη.

Ολοκληρώθηκε σήμερα Τετάρτη (30/09) η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ξεκίνησε την επίσκεψή του στη χώρα μας από τη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια μετέβη στην Κρήτη.

Έπειτα από τις συναντήσεις στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Εξωτερικών μεταβαίνει σήμερα στην Ρώμη.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνόδεψε τον κ. Πομπέο στο αεροδρόμιο της Κρήτης, καθώς χθες για δεύτερο βράδυ φιλοξένησε τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ στο πατρικό σπίτι του, στα Χανιά.

Με ένα εγκωμιαστικό για την Ελλάδα tweet αποχαιρέτησε την χώρα μας ο Μάικ Πομπέο,

«Αναχωρώ από την Ελλάδα σήμερα, ικανοποιημένος από την εξαιρετική πρόοδο που έχουμε σημειώσει στις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας από την επίσκεψή μου πέρυσι. Χαιρετίζω το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πομπέο.

Το «ευχαριστώ» στα ελληνικά

Με ανάρτηση του το προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Μάικ Πομπέο ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη φιλοξενία του.«Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που μου έδειξε την αληθινή έννοια της ελληνικής φιλοξενίας»

Στην ίδια ανάρτηση ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κατέστησε σαφές πως η σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας βασίζεται στο ισχυρό θεμέλιο των δεσμών των δύο λαών, μια απόδειξη των κοινών αξιών των χωρών μας και της διαρκούς φιλίας τους

Στη φωτογραφία που δημοσίευσε απεικονίζεται ο ίδιος, ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ