ΔΙΑΦΟΡΑ

Σπουδές στις Βιοιατρικές επιστήμες εφοδιάζουν με τα επιστημονικά θεμέλια στη Βιολογία σε σχέση με την ανθρώπινη υγεία

 

 

Παρακολούθησε τη διαδραστική διαδικτυακή παρουσίαση την Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021 και μάθε περισσότερα για τα προγράμματα Σπουδών Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Επιστημών Υγείας και Ζωής που προσφέρει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Δήλωσε συμμετοχή ΕΔΩ

 

 

 

Το πτυχίο των βιοϊατρικών επιστημών σε μια εποχή κρίσιμη για την παγκόσμια υγεία, μπορεί να σε φέρει στο πλευρό των πιο αξιόλογων ακαδημαϊκών και επαγγελματιών της ιατρικής και της σύγχρονης έρευνας, με ιατρικά εφόδια στην αιχμή της σύγχρονης τεχνολογίας.  

 Παρά τις ραγδαίες αλλαγές στην αγορά εργασίας τα τελευταία χρόνια διαφαίνεται πως αρκετά επαγγέλματα υγείας θα παρουσιάσουν ανάπτυξη και σαν επακόλουθο θα υπάρχει ανάγκη για πτυχιούχους επαγγελματίες στους τομείς υγείας. Αν καλείσαι κι εσύ φέτος, να κάνεις τις επιλογές σου για σπουδές, καλό θα ήταν να έχεις ενημερωθεί για τις τάσεις της αγοράς εργασίας και να εξετάσεις τα διαχρονικά επαγγέλματα στον τομέα της Υγείας. Δεν έχεις παρά να επιλέξεις το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (EUC), που παρέχει το συγκριτικό πλεονέκτημα στις Επιστήμες Υγείας και Ζωής, προσφέροντας συνολικά 23 προγράμματα σπουδών, εκ των οποίων 11 κατ’ αποκλειστικότητα στην Κύπρο.

Οι σπουδες στις Βιοιατρικες Επιστημες βρισκονται στο επικεντρο του ιατρικου κλαδου, με ψηλα ποσοστα απορροφησης στην αγορα εργασιας τοσο στην Ελλαδα, στην Ευρωπη και τις Ηνωμενες Πολιτειες. Ο συγκεκριμενος κλαδος σπουδων συσχετιζεται με κλινικες δοκιμες, διαγνωστικες υπηρεσιες, φαρμακευτικες βιομηχανιες, βιοπληροφορικη, Βιοιατρικη ερευνα και αλλα Αυτό εξασφαλιζει ένα διευριμενο πεδιο επαγγελματικων επιλογων όπως κλινικες, νοσοκομεια, διεθνεις οργανωσεις υγειας, εργαστηρια, ιατρικα κεντρα, νοσοκομεια, φαρμακευτικη βιομηχανια, εκπαιδευση και οργανισμους υγειας. 

 Επομένως, υπάρχουν πολλά ερωτήματα για τα οποία η επιστήμη δεν έχει απάντηση και φυσικά υπάρχουν πολλά ακόμα να ανακαλυφθούν έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί πιο αποτελεσματικά ένας μεγαλύτερος αριθμός ασθενειών και διαταραχών. Οι Βιοϊατρικές Επιστήμες ασχολούνται ακριβώς με την εύρεση των μηχανισμών που διέπουν τις διάφορες ασθένειες κάτι που είναι θεμελιώδους σημασίας για την ανακάλυψη καλύτερων και πιο αποτελεσματικών τρόπων αντιμετώπισης ή θεραπείας μιας οποιασδήποτε παθογένειας.

Είναι σαφές ότι ο τομέας της Υγείας γεννά διαρκώς νέες απαιτήσεις από ιατρούς και ερευνητές. Η ισχυρή ζήτηση για επαγγελματίες με συγκεκριμένες δεξιότητες στο συγκεκριμένο τομέα ανοίγει το δρόμο για άμεση επαγγελματική αποκατάσταση κάθε φοιτητή βιοϊατρικών επιστημών. 

Το πτυχίο των  Βιοïατρικών Επιστημών: Τομείς έρευνας και εξειδίκευσης

Πρόκειται για ένα πτυχίο που προετοιμάζει τους φοιτητές για να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ανίχνευση, στη διάγνωση, στην κατανόηση και στη θεραπεία ασθενειών και νόσων. 

Το πρόγραμμα σπουδών καλύπτει όλους τους βασικούς τομείς των βιολογικών επιστημών με έμφαση στην υγεία του ανθρώπου όπως  ανοσολογία, μοριακή και κυτταρική βιολογία, μικροβιολογία, βιοχημεία, ιατρική γενετική, αναπτυξιακή βιολογία αλλά και πιο εξειδικευμένα θέματα όπως η μοριακή φαρμακολογία, η βιοπληροφορική, η βιολογία του καρκίνου και η αναγεννητική και εξατομικευμένη ιατρική. Είναι σημαντικό επίσης να επισημανθεί ότι τα περισσότερα μαθήματα συνοδεύονται από πρακτική εξάσκηση καθ’όλη τη διάρκεια του εξαμήνου όπου οι φοιτητές εκτίθενται σε νέες μεθόδους και εργαστηριακές πρακτικές και αποκτούν τις απαραίτητες εργαστηριακές δεξιότητες που θα τους καταστήσουν ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας.

Οι απόφοιτοι του προγράμματος, έχοντας αποκτήσει ολοκληρωμένα εφόδια γνώσεων και δεξιοτήτων στις επιστήμες υγείες,  μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε Ιατρικές Σχολές ώστε να γίνουν γιατροί ή να αναζητήσουν περαιτέρω εξειδίκευση σε μεταπτυχιακό επίπεδο ώστε να γίνουν ισότιμα μέλη της ακαδημαϊκής ερευνητικής κοινότητας στην ιατρική ή την βιοϊατρική.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στην ιστοσελίδα https://euc.ac.cy/ ή επικοινωνήστε μαζί τους στο info@euc.ac.cy  και στο 00357 22713000. 

Έναρξη Φθινοπωρινού Εξαμήνου 2021 στις 4 Οκτωβρίου 2021. 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ