ΕΛΛΑΔΑ

Sputnik V στην Ελλάδα: «Μπορούμε να σας δώσουμε 500.000 δόσεις εμβολίου τον Μάιο»

Με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του πρώτου ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, Sputnik V, στο Τwitter,  η ομάδα παραγωγής του ισχυρίζεται ότι είναι σε θέση να προμηθεύσει στην Ελλάδα ήδη από τον προσεχή μήνα τον απαιτούμενο αριθμό διπλών δόσεων ώστε να καλυφθεί εμβολιακά μισό εκατομμύριο πολιτών.

Όπως σημειώνεται, μάλιστα, στον λογαριασμό @sputnikvaccine, ο οποίος συντάσσεται στα αγγλικά και απευθύνεται στο διεθνές κοινό, η παρτίδα αυτή θα μπορούσε να γίνει στην Ελλάδα παρά τις υπάρχουσες δεσμεύσεις έναντι 59 συνολικά χωρών παγκοσμίως μέχρι στιγμής.

«Μαζί είμαστε δυνατότεροι» καταλήγει η ανάρτηση, η οποία συνοδεύει δημοσίευμα σχετικά με την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή και τις εκεί αναφορές στο θέμα του Sputnik V κατά τις αντιπαραθέσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Η ρωσική πρόταση ενδεχομένως αποτελεί εμμέσως και μια απάντηση στην εκτίμηση του πρωθυπουργού από το βήμα του Κοινοβουλίου ότι η Ρωσία δεν έχει παραγωγικές δυνατότητες ώστε να προμηθεύσει την Ελλάδα με Sputnik V.

Δείτε την ανάρτηση

 

Φωτογραφίες αρχείου: Reuters.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ