ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Στα χέρια του Δημάρχου Ρόδου ο φάκελος για τις απαλλοτριώσεις στο Στενό της Κρεμαστής

Αντώνης Καμπουράκης: “Ο δρόμος πρέπει να ανοίξει”

Σε άμεση συνάρτηση με τη διαπλάτυνση της Γέφυρας Κρεμαστής βρίσκεται και το άνοιγμα του λεγόμενου Στενού της Κρεμαστής που αποτελεί τον κύριο οδικό άξονα που συνδέει το αεροδρόμιο με την πόλη της Ρόδου. Στην ουσία δηλαδή ένα … στενό είναι η βασική είσοδος στο νησί!

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνδράμει τον Δήμο Ρόδου με τις υπηρεσίες της, ώστε και αυτό το ζήτημα να διευθετηθεί. Η Περιφέρεια έκανε την Κτηματογράφηση στον στενό δρόμο εντός του οικισμού της Κρεμαστής και παρέδωσε τον σχετικό φάκελο στον Δήμο Ρόδου που έχει και την αρμοδιότητα.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, σχετικά με τα σχέδιά του για τα παλιά σπίτια στο Στενό της Κρεμαστής, δήλωσε τα εξής:

«Η Γέφυρα παραμένει κλειστή.
Όμως το χρόνο που παρέμεινε κλειστή, το χωριό εγκλωβίστηκε ως προς την είσοδο από το Παραδείσι προς την Κρεμαστή (τα 1.500 μέτρα έγιναν…. 4χλμ) και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθεί ο κόσμος. Ταυτόχρονα, προχώρησε και υπογράφτηκε η νέα σύμβαση το έργο της Γέφυρας ξεκινάει και όπως ξέρουμε, οι σημερινές διοικήσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δήμος και Περιφέρεια) όταν ξεκινούν κάτι και το υπογράφουν, το τελειώνουν. Ο δρόμος πρέπει να ανοίξει. Είναι δύσκολο το πέρασμα. Ο Δήμος Ρόδου θα είναι κοντά, θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει και το πολύ ωραίο μνημείο που είναι ακριβώς πίσω από τα σπίτια εκεί. Ο Ροδίτης πολλές φορές θεωρεί ότι η Δημοτική Αρχή δεν ακούει. Το κλειστό Κτηματολόγιο, επηρεάζει δυστυχώς και εμάς, γιατί δεν μας δίνει τις δυνατότητες να τρέξουμε τα έργα που πρέπει να γίνουν άμεσα σε αυτή την περιοχή. Νομίζω πως όταν όλοι πειστούν πως έχουν συμφέρον να προχωρήσουμε σε ένα καλύτερο αύριο, θα τα καταφέρουμε».

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ